Впонеделник министър-председателят Кирил Петков призова бизнеса да въведе зелен сертификат.

...
Впонеделник министър-председателят Кирил Петков призова бизнеса да въведе зелен сертификат.
Коментари Харесай

Ще въведе ли бизнесът зеления сертификат?

Впонеделник министър-председателят Кирил Петков прикани бизнеса да вкара зелен документ. По време на събитието Powers Summit, на което министър председателят бе специфичен посетител, Петков съобщи:

"От през днешния ден нататък би трябвало да вдигнем равнището на имунизация, в случай че желаеме бизнесът да е отворен, децата да са на учебно заведение. Моята първа заповед през днешния ден ще е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен документ, уповавам се това да стане и в министерствата. Направете това и във вашия бизнес ", сподели Петков.

Днес общественият министър Георги Гьоков съобщи в изявление, че "не може зеленият документ да важи за едни сфери, а за други не. Рано или късно ще се наложи да уравним нещата ".

"Българите се съпротивляват за документа, тъй като не схващат защо става на въпрос. Те го свързват директно с имунизирането. Документът обаче важи и за преболедували, и за хора с антитела ", споделя Гьоков. Според него бизнесът би се съгласил с въвеждането на документа.

А какво разяснява бизнесът по тематиката?

"Уважение към всичко, което реализира Кирил Петков - огромна част от бизнеса го поддържа. Безспорно, концепцията да продължи битката с COVID-19 и да я постави като предпочитана концепция е вярна. Вчерашното му предложение, освен съгласно мен, откровеното предпочитание да се увеличи броя на хората със зелен документ, посредством бизнеса - би довело до негативен резултат ", счита притежателят на верига магазини Мариан Колев. Заедно с Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България, двамата разясниха тематиката в предаването

"Какво сподели нашият опит - първите дни от въвеждането на зеления документ правихме дейни старания да убеждаваме нашите чиновници, че това е вярното. Ефектът беше съвсем никакъв ", посочи Колев.

По думите на Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България страната би трябвало да даде "добрия образец ".

"Тя е най-големият шеф. Всеки пети българин работи в обществения бранш. Общо 556 000 служащи и чиновници получават заплати от страната ", разяснява той.

"Нека страната да вкара наложителен зелен документ за достъп до работни места на държавните чиновници, тези от обществения бранш и да забележим какъв ще бъде резултатът ", прикани още Иванов.

Той даде и съвет на министър Асен Василев - "да вкара наложителна имунизация на държавните чиновници и тогава непринудено ще получи повече от 30 000 молби за овакантяване ", изясни представителят на АИКБ.

Иванов е безапелационен, че методите на принудата би трябвало да следват методите на убеждаването.

"Трябва да бъде извършена огромна обществено-информационна акция, в която да се осведоми обществото за изгодите от имунизацията и вредите от неваксинацията ", добави той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР