Вписването на новото ръководство на Българския енергиен холдинг е спряно

...
Вписването на новото ръководство на Българския енергиен холдинг е спряно
Коментари Харесай

ГЕРБер спря новото ръководство на БЕХ

Вписването на новото управление на Българския енергиен холдинг е спряно от съда след тъжба на отстранения изпълнителен шеф на БЕХ Валентин Николов, някогашен народен представител от ГЕРБ.

" Съдът се е произнесъл по моя тъжба, където е формирано дело против дейностите на министъра. Съдията е разпоредил на Агенцията по вписванията да бъде спряна процедурата по регистриране на новия ръб ", изясни Валентин Николов пред БНР.

Припомняме, че в петък енергийният министър Андрей Живков освободи борда на шефовете на холдинга, а те апелираха решението. Според Николов няма решение кой ще разписва идните разплащания на Българския енергиен холдинг.

" Утре би трябвало да се разпишат 550 милиона евро към облигационерите. Не стане ли това нещо, ще станат предварителни изискуеми всички облигационни заеми, които са в порядък на милиард и двеста милиона евро. От друга страна, ние би трябвало да закупим въглеродни излъчвания за Топлоелектрическа централа двойката, която сега е оповестила търгове. Загубите там също ще бъдат десетки милиони евро. Това решение хвърля цялата енергетика в колапс ", сподели Николов.

Той съобщи още, че ще сезира основния прокурор за дейностите на енергийния министър Андрей Живков, който е освободил целия ръб на шефовете на холдинга и ще изиска от държавното обвиняване да вземе отношение по проблема.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР