Вписване в търговския регистър на вдигането на капитала на фирма

...
Вписване в търговския регистър на вдигането на капитала на фирма
Коментари Харесай

Вписване в регистър бавело изкупуването на зърното

Вписване в комерсиалния указател на повдигането на капитала на компания „ Врана “ била причина да не може да тръгне изкупуването на зърното. Кампанията беше необятно рекламирана от кабинета след началото на войната в Украйна.

На въпрос на народния представител от ГЕРБ Десислава Танева по време на блицконтрола през днешния ден вицепремиерът Асен Василев отговори, че плануваните средства са към този момент в министерството и то ще има грижата да извърши изкупуването. „ Има разпореждане на Министерски съвет за 1,1 милиарда лева Тези пари са обезпечени и преведени на съответното сдружение. От тук нататък аз персонално не мога не мога да кажа до каква степен е стигнало министерството на земеделието с организацията по изкупуване на зърното “, сподели той. От земеделското министерство прецизираха за „ Сега “ импровизирано, че само се чака Търговският указател да впише нарастването на капитала на компания „ Врана “, сдружението което ще изкупува зърното, с цел да може да тръгне акцията.

В отговор на обвиняванията на Танева, че се правели инспекции, вместо да се изкупува зърното, Василев отвърна, че те са били направени с цел да се види какви са наличните количества в държавния запас и заключението е, че има зърно то годишна продукция 2023 година

Според някогашния аграрни министър декларираните за изкупуване количества пшеница сега съставляват повече от половината от наличността и са рекордни, за която и да е една година обратно. В репликата си Танева предложи да се дадат помощи за животновъдите, с цел да изкупят повече зърно за фураж и добави, че би трябвало пари от проекта за развиване да се насочат за рационализация на пристанище Варна и по този начин да може да се изнася от там и украинско жито.

В отговор Василев попита за какво преди време са изхарчени едни 450 милиона държавни пари за удълбаване на варненското езеро. Вицепремиерът добави, че въпросната договорка, съгласно АДФИ е противозаконна и е дадена прокуратура. „ Тези същите 450 млн. лева можеха да бъдат дадени, с цел да се модернизира пристанище Варна. Бяха дадени обаче на едни съветски подизпълнители, с цел да се усъвършенства инфраструктурата на частните пристанища “, разясни той.

Относно държавните помощи за животновъдите, Василев посочи, че оптималният размер, разрешен от европейските правила към този момент е даден на стопаните. „ Поискали сме спомагателни изключения и всичко, което сме получили също е обещано “, сподели още вицепремиерът и министър на финансите.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР