Впечатляващата с архитектурния си стил сграда на Съюза на българските

...
Коментари Харесай

Желание за надстрояване на галерията на "Шипка" 6. Без мотиви и състезание

Впечатляващата с архитектурния си жанр постройка на Съюза на българските художници може да се надстрои с още един етаж. Това излиза наяве от заповед на основния проектант Здравко Здравков за смяна на подробния организационен проект, изпратена до регион " Средец ", където е галерията на " Шипка " 6.

Желанието е на Съюза на художниците към този момент втори ден не е обяснено обществено в медиите. А проблемите са най-общо два - постройката се възприема като модел на модернистична архитектура и надстрояването може да наруши визията й. И второ, топ етажът в центъра на София ще се финансира и употребява от частен вложител, без да е имало съревнование. Представете си, че управлението на прилежащия Софийски университет реши да издигне с още един етаж историческата постройка, с цел да се финансира в допълнение, нищо че топ местоположението ще е за един определен по неразбираеми какви критерии и качество на архитектурно осъществяване.
Архитектурни и инвеститорски незнайни
По данни на районната администрация " Средец " постройката има късмет да бъде оценена като монумент на модернизма и попада в охранителни зони от категории " локално " и " национално значение ". Това породи опасения, че при възможното надстрояване тя може да загуби своята достоверност. Малко са сполучливите опити от практиката в София, потвърдили противоположното.

Проектът, който планува 5-етажната постройка да стане 6-етажна, към момента не е обществено наличен, а от Съюза на българските художници дадоха обещание дадат своята позиция и да опишат повече за него в околните дни. може да се апелира от всеки жител на София в 14-дневен период.
Сградата може да има архитектурно-строителна полезност с висока категория. Всяка надстройка, без значение от архитектурното решение, ще компрометира достоверния напредничав контур, състоящ се от семпла, ритмична фасада, плосък покрив с инсталационна „ кула “. Трайчо Трайков
кмет на регион "Средец " от "Демократична България "

От държавно решение от 2011 година, с което постройката на " Шипка " 6 е трансферирана безплатно на Съюза на българските художници, излиза наяве, че тя е с обща повърхност над 7 хиляди кв.м, а един етаж е 1205 кв. м.

Според два самостоятелни източника на " Капитал " планът за новото шесто равнище е на betahaus, която поддържа две коуъркинг местоположения в столицата. Едната е точно на ул. " Шипка " 6, където се реалокираха споделените офиси на компанията напролет на предходната година. Тогава тя напусна адреса си в " Лозенец ". Потърсени за коментар, от компанията помолиха за отстрочка за формалното си изказване по тематиката.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР