Войските на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР), подкрепени от

...
Войските на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР), подкрепени от
Коментари Харесай

Сепаратистите от Луганск обявиха, че са достигнали административните граници на областта

Войските на самопровъзгласилата се Луганска национална република (ЛНР), подкрепени от съветската войска, доближиха границата на региона , заяви представителят на Министерството на защитата на Руската федерация генерал-майор Игор Конашенков, представен от РИА Новости.

" Частите, откакто приключиха прочистването на националистите в Попасная, пробиха в дълбочина защитата на съперника и стигнаха до административната граница на Луганската национална република ", сподели той.

Според генерала те са унищожили към 120 украински военни, 13 бронирани машини и 12 други военни транспортни средства.

За тази вест обаче няма независмо удостоверение, въпреки, че украинските сили по-късно потвърдиха загубата на Попасная, а Рамзан Кадиров сподели,.

Попасная се намира в западната част на Луганска област на малко нагорнище. След оповестяването на " независимостта на републиката " през 2014 година градът за известно време беше под контрола на сеппаратистите, само че от юли 2014 г, бе отвоюван назад от Украйна. Преди началото на съветската военна спецоперация там живееха към 20 хиляди души.
 Прегрупиране на съветските войски,
Прегрупиране на съветските войски, " Вагнер " желае помощ за Донбас

Институтът за проучване на войната оповестява за наборници в Украйна

Припомняме, че достигането грниците на Луганска и Донецка обалсти в Украйна е една от задачите на съветската експанзия в Украйна. Във към този момент не приказва за " денацификация " на цяла Украйна, а съобщи, че Русия ще извърши задачите си в Донбас - богат на запаси и промишлеини предприятия регион в Източна и Южна Украйна, обитаем с най-вече рускоезично население.

Боевете за Попасная се водят от края на февруари. Това е значимо населено място, през което минават пътищата за Артьомовск, Красноармейск, Лисичанск и Светлодарск.
 Реакции на речта на Путин: Луд дъртак в самоизолация, който вади цитати от чекмеджето за зомбита
Реакции на речта на Путин: Луд дъртак в самоизолация, който вади цитати от чекмеджето за зомбита

Ходорковски: Киев още веднъж е бомбардиран от потомците на някои от спечелилите, които станаха фашисти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР