Израелските танкове навлязоха по-дълбоко в източната част на Рафах, достигайки

...
Израелските танкове навлязоха по-дълбоко в източната част на Рафах, достигайки
Коментари Харесай

Израелски танкове навлизат дълбоко в Рафах, въпреки предупрежденията на Запада

Израелските танкове навлязоха по-дълбоко в източната част на Рафах, достигайки някои жилищни квартали във вторник, предава " Ройтерс ". 

Международните съдружници на Израел и филантропичните групи  наземно навлизане в претъпкания с бежанци Рафах, предупреждавайки за евентуална филантропична злополука.

Министър-председателят на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман ал-Тани сподели, че интервенциите на Израел в Рафах  възпрепятстват опитите за в договарянията, които се водят с посредничеството на Катар и Египет, макар че страната ще продължи да договаря.

Израел се зарече да нахлуе в Рафах , заявявайки, че интервенцията му е нужна, с цел да изкорени четирите останали батальона на Хамас, укрити в града.

" Танковете напреднаха тази заран на запад от пътя Салах-ад-Дин към кварталите Брзаил и Джнейна. Те са по улиците в застроената зона и има конфликти ", сподели един от жителите на Ройтерс посредством приложение за чат.

Видео в обществените медии демонстрира един танк на Джордж Стрийт в квартал Ал Джнейна. Ройтерс не може да удостовери видеото.
 Съединени американски щати предизвестяват Израел за
Съединени американски щати предизвестяват Израел за " безпорядък и безредица " в линията Газа

Гласове за разсъдък се чуват и в израелската войска

Въоръженото крило на Хамас сподели, че е унищожило израелска военна машина  с ракета Al-Yassin 105 в източния квартал Al-Salam, убивайки някои членове на екипажа и ранявайки други.

Израел издаде на хората да се реалокират от елементи от източен Рафах преди седмица, като вторият кръг от заповеди се простира до други зони в събота.

Те се реалокират в празни сектори земя , в това число Ал-Маваси, пясъчна линия, граничеща с брега, която Израел е . Хуманитарните организации предизвестиха, че в зоната липсват санитарни и други уреди, с цел да одобри поток от разселени хора.

UNRWA, основната организация на Организация на обединените нации за подкрепяне в Газа, пресмята, че о коло 450 000 души са избягали от Рафах от 6 май.

" Хората са изправени пред непрекъснато безсилие, апетит и боязън. Никъде не е безвредно " , разгласява организацията на X.
 Израелските сили настъпват на север и юг в Газа
Израелските сили настъпват на север и юг в Газа

Стотици хиляди палестинци още веднъж бягат в търсене на леговище

Боевете в линията се ускориха през последните дни , в това число на север, като израелската войска се насочи назад към региони, където твърдеше, че е разрушила Хамас преди месеци. Израел твърди, че интервенциите целят да попречат на Хамас, който управлява Газа, да възвърне военния си потенциал.

Броят на палестинските жертви във войната към този момент надвиши 35 000 , съгласно здравни чиновници в Газа, чиито данни не вършат разлика сред цивилни и бойци. В него се споделя, че 82 палестинци са били убити през последните 24 часа , което е най-големият брой на жертвите за един ден от доста седмици.

Чуждестранен чиновник на сигурността на Организация на обединените нации беше погубен в Рафах в понеделник, когато беше ударено транспортно средство, обозначено с логото на Организация на обединените нации. Говорител сподели, че това е първата интернационална жертва на Организация на обединените нации във войната и докара общия брой на починалите на личния състав на Организация на обединените нации до към 190.
 Червеният кръст отваря полева болница в Южна Газа
Червеният кръст отваря полева болница в Южна Газа

Заради " голямото " търсене на здравни услуги
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР