До шест месеца се очаква ТОЛ камерите в България да

...
До шест месеца се очаква ТОЛ камерите в България да
Коментари Харесай

Вътрешният министър: До 6 месеца ТОЛ камерите ще започнат да заснемат автомобилите с превишена скорост

До шест месеца се чака ТОЛ камерите в България да стартират да снимат и коли, движещи се с превишена скорост, разгласи вътрешният министър Калин Стоянов по време на посещаване в Полски Тръмбеш. Работата по внедряването на тази функционалност е взаимна сред Министерството на вътрешните работи, Министерството на електронното ръководство и австрийската компания, която ръководи системата за тол такси в страната.

Министър Стоянов изясни, че на последната среща, извършена преди към 10 дни, са били обрисувани всички нужни стъпки, които би трябвало да бъдат подхванати както от съответните институции, по този начин и от компанията, ръководеща тол системата.

Той акцентира, че след последните промени в Закона за придвижване по пътищата броят на водачите, които си разрешават да карат след приложимост на алкохол и опиати, доста е намалял. Министър Стоянов обаче счита, че размерът на санкциите за шофиране под въздействието на тези субстанции би трябвало да бъде повишен, както и събираемостта им, която съгласно него е повишена с 40% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Вътрешният министър има вяра, че шофирането е на първо място въпрос на образование. По отношение на трагичния случай в Пловдив, при който автомобил се разцепи на две и починаха двама младежи, той сподели:

„ Не знам за какво би трябвало да обсъждаме версии като гледаме две дървета и сплескан автомобил. Това приказва единствено за едно нещо - извънредно висока скорост. Според мен този автомобил се е движел може би с 200 км/ч. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР