Войни и мир“ е темата на февруарския епизод наНовотовреме“ с

...
Войни и мир“ е темата на февруарския епизод наНовотовреме“ с
Коментари Харесай

Войни и мир - новият епизод на Новото време с Аида Марковска

„ Войни и мир “ е тематиката на февруарския епизод на„ Новотовреме “ с водещ Аида Марковска.

На 2 февруари - денят, в който съгласно българския празничен календар се честватЗимна Богородица, Вълча Богородица, Сретение Господне и Петльовден - ще си приказваме в ефира на Дарик Пловдивза мъжкитевремена, за значимостта и силата на достойнството и достолепието, за войните и воините, за актуалната концепция да браним жанр и татковина.

Загубихме ли и къде мъжествеността и присъщите за нея отговорност, разсъдък, мощ и резистентност? - диалогът в студиото ще е с далечния правоприемник на Васил Левски Д-р Петко Георгиев от комитет " Родолюбие " ииздателката Мирослава Иванова.

Началото - както всеки първи петък от месеца- тъкмо в 11 часа, на 105.4 FM.

Д-р Петко Георгиеве основен библиотекар в Народна библиотека „ Иван Вазов “ и секретар накомитет „ Родолюбие “. Той е един от далечните роднини на Васил Левски.Има докторска степен по културология, а библиотеката за него е един различен свят - пространство, в което великите неща се приказват безшумно. Убеден е, че това е точното място за неговата реализация.

За себе си споделя, че е патриот и освен, тъй като е роднина на Левски. Пловдивчани го познават от възстановките, които прави всяка година комитет “Родолюбие “ по разнообразни мотиви и национални празници.Често може да го срещнете и в божия храм, тъй като еиподякон, читател, артист и свещоносец на Българската православна черква.

Мирослава Ивановае приключила „ Българска лингвистика “ в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. Дълги години е работила като създател и редактор в печатна медия. Създател е на издателството ЦИФЕРБЛАТ и сайтаtsiferblat.bg.Тя издава военните дневници на своя прародител Минчо Хинков, които открива и реставрира деликатно.„ Три войни и мир “е книгата, издадена с създател прародител, като респект и памет за неговия живот и труд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР