Войната в Украйна взе неочаквани жертви - приходите на руските

...
Войната в Украйна взе неочаквани жертви - приходите на руските
Коментари Харесай

Louis Vuitton и iPhone в коша: Войната взе неочаквани "жертви" - приходите на руските инфлуенсъри

Войната в Украйна взе непредвидени " жертви " - приходите на съветските инфлуенсъри в Instagram. 

Причината този път не са западните наказания, а решението на Роскомнадзор да блокира напълно достъпа до обществената мрежа поради спора си с компанията-майка Meta. 

Забраната за достъп до Instagram на процедура ще занули съветския инфлуенсърски пазар. 

" Моята публика е привикнала да купува артикули през Instagram, по тази причина приходът ми зависи директно от обществената мрежа. Ако престане да работи, ще се наложи да стартира от нулата в нова платформа ", споделя певицата и вокален възпитател Карина Купер пред съветското издание на " Форбс ". Купер води курсове през Zoom, GetCourse и други, само че всички нейни рекламни акции и продажби минават през Instagram.

Най-големите " звезди " в съветската Instagram-сфера стартират да мигрират към Telegram, TikTok или Vkonakte (руската версия на Facebook), само че всяка от тези платформи има своите ограничавания. Според данни на медията - към 50-60% от всички доходи на съветските блогъри идват от реклама в Instagram. 

В украинските онлайн медии се популяризира трагикомичен клип с ненезована блогърка от Русия , която пролива сълзи поради идното изключване на мрежата. 

" Ако мислите, че за мен Instagram е просто източник на доходи, надълбоко се заблуждавате. Това за мен е целият живот. Това е душа. С това задрямвам и се разсънвам всеки ден в продължение на пет години ", споделя младата жена. 

Тази реакция очевидно не е пресилване. Една от известните инфлуенсърки Настя Ивлеева има над 19 милиона почитатели в Instagram, а каналът й в Telegram е с малко над 505 хиляди клиенти. 

" Сбогом на една ера. Шест славни години на творчество, ентусиазъм, мотивация, открития, достижения отпътуват по дяволите. Благодаря, че бяхме дружно и преживявахме толкоз щастливи моменти ", написа тя в едно от известията си. 

Telegram е измежду най-често употребените канали за връзка в Русия след WhatsApp (част от Meta) и Viber.

Интерфейсът му въпреки всичко не може да се съпоставя с този на Instagram, когато става дума за визуализация на артикули за продажба и взаимоотношение с потребителите. 

Според съветския " Форбс " - около 1/3 от рекламодателите на локалния цифров пазар са прекратили акциите си за неустановен период от началото на война та в Украйна. Още към 25% са спрели напълно финансирането поради изтеглянето си от Русия. Очаква се прекъсването на Instagram да се отрази още по-сериозно на приходите от реклама за инфлуенсъри те. 

По-голямата част от съветските инфлуенсъри заобикалят да разясняват военната инвазия, други приканват за мир и за преустановяване на бойните дейности. 

Някои като Катрин Климова обаче вземат решение да натрупат точки от " национална агитация " - последният ѝ клип в Instagram показава по какъв начин тя чупи iPhone в земята и реже и изхвърля облекла от Zara, Adidas и Louis Vuitton в боклука.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР