Войната в Украйна продължава вече повече от три месеца и

...
Войната в Украйна продължава вече повече от три месеца и
Коментари Харесай

Наистина ли Путин е тежко болен

Войната в Украйна продължава към този момент повече от три месеца и разнообразни наблюдаващи се пробват да вършат прогнози за изхода ѝ. В тази връзка постоянно се появяват разнообразни информации, свързани със ориста на съветския президент.

" През 2023 година той ще си замине - евентуално в санаториум ", споделя сър Ричард Диърлав, някогашен началник на английското разузнаване MI6. 

Ръководителят на украинското военно разузнаване Кирил Буданов също съобщи пред Sky News, че Путин е с " доста неприятно психическо и физическо положение " и че е " доста болен ". Бившият английски шпионин Кристофър Стийл, който е оглавявал офиса на MI6 в Русия, удостовери тази догадка. Според негови източници Путин е тежко болен и постоянно трябвало да напуща публични срещи, което допринасяло за " възходящия хаос в Кремъл ".

В медийното пространство се изричат редица подозрения, че Путин страда от разнообразни болести като паркинсон, деменция или рак. Филмовият режисьор Оливър Стоун, който е правил редица изявленията с съветския президент, твърди, че в интервала 2015-2017 година Путин е прекарал раково заболяване. Наскоро английският " Таймс " заяви за аудио запис, в който неназован съветски олигарх споделя, че Путин страда от рак на кръвта. Официално удостоверение от страна на Кремъл, че Путин е болен или е претърпял интервенция, няма, пише DW.

Разследващият публицист Христо Грозев от Bellingcat също споделя, че съгласно негови източници Путин е тежко болен. Грозев съобщи още, че висши чиновници по сигурността в Кремъл считат, че войната в Украйна е " изгубена " и че Путин губи надзор над управлението на страната.

Не единствено здравословните проблеми на Путин, само че и развоят на войната може да докара до свалянето му от власт, счита Ричард Диърлав. Той се базира на изявленията на почитан представител на армията, който разкритикува военните дейности на Русия в Украйна в народен ефир.

Според Диърлъв съветският хайлайф последователно ще осъзнае в каква злополука е била вкарана страната, а Путин ще си отиде от власт, като бъде вкаран в лечебно заведение, което ще бъде " по-елегантно решение " от държавен прелом. Но кой ще го наследи? Според някогашният началник на MI6 евентуален избор е Николай Патрушев - сега секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Кирил Буданов твърди, че преди два месеца в Русия е бил осъществен несполучлив опит за прелом. Герхард Мангот, специалист по съветските въпроси и учител в университета в Инсбрук, се съмнява в достоверността на тази информация. " Защото няма никакви белези, че сходен атентат въобще би могъл да бъде осъществен ", споделя той.

Той предизвестява, че разпространението на сходни клюки - както за недоволството към режима, по този начин и за здравословното положение на Путин - може да е част от осведомителната война. Затова на тях постоянно би трябвало да се гледа с огромна доза нерешителност. Включително и на фотосите и видеоклиповете, които сякаш потвърждават, че Путин страда от заболяването на Паркинсон. " Силно се колебая, че това изказване за Паркинсонизъм би могло да е освен това от слух. А може би е по-скоро част от осведомителната война ", споделя професор Мангот.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР