Войната в Украйна не е свършила, но вълната се обръща

...
Войната в Украйна не е свършила, но вълната се обръща
Коментари Харесай

Нова световна война? Съдбовни думи на Зеленски

Войната в Украйна не е свършила, само че вълната се обръща и към този момент е ясно кой ще победи. Това сподели Володимир Зеленски по време на церемонията за премиите " Златен глобус ". 

Във видео, показано на събитието от артиста и режисьор Шон Пен, украинският водач изрази оптимизъм за напъните на страната си да се бори против нашествието на Русия, почнало през февруари предходната година.
-->
Китай, Иран и КНДР обезпечават материална поддръжка на съветската инвазия. Украйна пък получава милиарди долари помощи и оръжие от Съединени американски щати и други западни страни, само че Зеленски сподели, че спорът " не трябва да се възприема като нова международна война ".

" Няма да има Трета международна война. Това не е трилогия ", сподели Зеленски. " Украйна ще спре съветската експанзия на нашата земя. Ще го създадем дружно с целия свободен свят. И се надявам, че всички вие ще бъдете с нас в победния ден, в деня на нашата победа. Слава на Украйна! ", сподели президентът.

В словото си при представянето на видеообръщението на Зеленски Шон Пен приветства дамите на Иран, повели огромен митинг против режима в Ислямската република след гибелта в ареста на 22-годишната Махса Амини, арестувана за погрешно носене на хиджаб. Пен също по този начин приветства дамите в Афганистан, които се съпротивляват на напъните на талибаните да ги лишат от независимост и достъп до обучение.

" Напомня ни се ясно, че свободата да мечтаеш не е разкош, а човешка нужда, за която би трябвало да се борим и жертваме ", сподели холивдската звезда с трептящ глас.

Той е посещавал Украйна няколко пъти от началото на войната, предава Българска телеграфна агенция. През ноември в Киев връчи една от двете си статуетки " Оскар " на Зеленски с ангажимента украинският водач, който е някогашен артист, да му я върне персонално в Малибу, когато войната свърши.

Зеленски се включи виртуално на кинофестивала в Кан предходната година и на церемонията за премиите " Грами ", с цел да приказва за войната и да благодари на развлекателната промишленост, която притегля вниманието на обществеността към спора.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР