Войната в Украйна - нападения с дронове както в Киев,

...
Войната в Украйна - нападения с дронове както в Киев,
Коментари Харесай

Руските власти обвиниха Украйна за нападението с дронове срещу Москва, Киев отрече

Войната в Украйна - набези с дронове както в Киев, по този начин и в Москва. За 17-и път от началото на месеца украинската столица беше атакувана. Съобщава се за най-малко един умрял и няколко ранени. Тази заран жилищен блок в съветската столица беше ударен от дрон. Няма жертви и потърпевши. Руските управляващи упрекнаха Украйна за нападението, само че Киев отхвърли.

3:00 ч. сутринта, Киев. За 17-и път от началото на месеца украинската столица е атакувана от съветските сили.

31 ирански дрона " Шахед " са изстреляни против града. Украинските Противовъздушна отбрана системи са свалили 29 от тях.

Другите два дрона са поразили квартали в покрайнините. Съобщава се за жертви и опустошения. Жилищен блок в Голосеевски регион е ударен от снаряд. Избухналият пожар унищожава горните два етажа. Загинал е минимум един човек. Хората са призовани да се укрият в убежища.

От украинската военна администрация оповестяват, че утринното нахлуване в Киев е било най-мащабното от трите за миналото денонощие. Удари са идвали от разнообразни направления, на няколко талази.

Промяна в стила на нападенията имаше през вчерашния ден, когато за първи път от доста време ударите станаха измежду бял ден.

Атака с дронове и против Москва - първо нахлуване в съветската столица, при което има провали. Преди седмици офанзива с безпилотни самолети беше осъществена против Кремъл. Кметът на съветската столица Сергей Собянин заяви, че са нанесени незначителни вреди на няколко здания, само че няма потърпевши. Руски медии оповестяват за свалени сред 4 и 10 дрона. Обитателите на няколко блока бяха евакуирани за малко.

Руското министерство на защитата упрекна Киев за ударите. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че президентът Путин е уведовемен за нападението и добави, че няма визия от кое място е пристигнала офанзивата.

Съветникът на Володимир Зеленски - Михайло Подоляк съобщи, че Украйна следи протичащото се в Москва със удовлетворение и предвижда, че тези набези ще се случват все по-често, само че отхвърли украинските сили да стоят зад офанзивата.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР