Войната в Украйна може да продължи дълго време, но Западът

...
Войната в Украйна може да продължи дълго време, но Западът
Коментари Харесай

Важен гост на Зеленски стресна Украйна, какво каза

Войната в Украйна може да продължи дълго време , само че Западът би трябвало да " продължи да поддържа страната по всички вероятни способи ", съобщи през днешния ден министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте, който е на посещаване в Киев, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Тази война може да трае по-дълго, в сравнение с предвиждахме и се надявахме . Но това не значи, че ще стоим със скръстени ръце и ще следим в профил нейния процес. Трябва да останем фокусирани и да продължим с поддръжката си по всевъзможен метод ", съобщи Рюте по време на конференция с украинския президент Володимир Зеленски.

Марк Рюте посети също Буча, Ирпин и Бородянка - три града в региона на Киев, които бяха окупирани от съветските сили при започване на войната и се трансфораха в знак поради осъществените там зверства.

Нидерландският министър-председател разгласи също по този начин изпращането на нови артилерийски системи с огромен обхват на деяние, както и финансова помощ за Украйна в размер на 200 милиона евро.

Това е първата аудиенция на Рюте от началото на нашествието в Украйна на 24 февруари. След срещата с него Володомир Зеленски приветства в Телеграм " градивните " диалози, които е имал с Рюте, и благодари на Нидерландия, която " е част от топ 10 на приятелите на нашата страна ", уточни Агенция Франс Прес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР