Войната в Украйна може да обрече голяма част от човечеството

...
Войната в Украйна може да обрече голяма част от човечеството
Коментари Харесай

Гутериш алармира: Войната може да доведе до невиждан глад

Войната в Украйна може да обрече огромна част от човечеството на апетит и беднотия, каквито не е имало от десетилетия, съобщи в Туитър генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

" Войната в Украйна може да потопи повече от 1/5 от човечеството в беднотия, мизерия и апетит в мащаби, невиждани от десетилетия. Мирът е единственото трайно решение на войната и нейните последствия за най-бедните и най-уязвимите хора в света, цитира думите му БГНЕС.

По-рано беше обявено, че войната в Украйна към този момент е нарушила веригите за доставки и е довела до внезапно повишаване на цените на горивата, храните и превоза. Освен износа на зърно, Украйна е първият снабдител на слънчогледово олио, забележителен снабдител на соя, птиче месо, мед и млечни артикули, заяви организация Униан.

Европейският съюз предизвести за продоволствена рецесия в света, защото и Русия, и Украйна са огромни експортьори в агропромишления бранш. Говори се за допустимо нарастване на цените на зърното, силата, торовете, металите и други

МВФ означи, че стопанските системи, които са най-зависими от вноса от Украйна и Русия, ще бъдат най-силно наранени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР