Войната в Украйна, както и тежките ограничителни мерки срещу коронавируса

...
Войната в Украйна, както и тежките ограничителни мерки срещу коронавируса
Коментари Харесай

Пламен Нацков: Проблемът с доставките се отразява върху всички индустрии

Войната в Украйна, както и тежките ограничаващи ограничения против ковид в Китай, са фактори за оскъпяването на доставките на артикули, съставни елементи и първични материали посредством морски превоз . Година, откакто корабът " Евъргивън " блокира Суецкия канал, проблемите със задръстените пристанища не са позволени, а корабните горива и таксите за прекосяване през каналите се оскъпяват.
Допълнителна компликация основават военните дейности, поради които за част от доставките се постанова удължение на маршрута , изясни в изявление за " Събота 150 " Пламен Нацков, старши търговски специалист в огромна компания за морски превоз.

Нацков обърна внимание, че проблемите при доставките се отразяват върху всички останали промишлености .

Войната в Украйна се отрази на високото повишаване на цените на горивата и питателните артикули, инфлацията пораства в целия свят, означи специалистът.

" Последните две години имаше огромно увеличение на търсенето на дълготрайни артикули . Последните две-три седмици демонстрират понижение на това търсене. "

Около 10-15 на 100 са поскъпнали цените за прекосяване през Суецкия канал. Цената на корабните горива също е повишена доста.

Преориентирането на маршрутите на морския превоз води до по-слабата им оптимизация, очерта друго следствие от актуалната рецесия Пламен Нацков.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР