Войната в Украйна е принудила 10 милиона цивилни (или близо

...
Войната в Украйна е принудила 10 милиона цивилни (или близо
Коментари Харесай

Една четвърт от украинците са напуснали домовете си заради войната

Войната в Украйна е принудила 10 милиона цивилни (или близо една четвърт от популацията на страната) да изоставен домовете си. Някои от тях са станали вътрешно разселени лица, а други са напуснали страната. Това заяви Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди.

Той обърна внимание на това, че хората във всички райони на света, които е трябвало да изоставен домовете си заради военни дейности, страдат.

Повече от 3,4 милиона украинци, най-вече и деца, са напуснали страната от началото на войната на 24 февруари. Агенцията за децата на Организация на обединените нации УНИЦЕФ заяви, че над 1,5 милиона деца са измежду избягалите в чужбина. Предупреждението е за „ действителни и възходящи “ опасности децата да станат обект на търговия с хора и употреба.

Междувременно се организира евакуация на цивилното население на обсадения от съветската войска южен град Мариупол, където към 300 000 души остават в капан с малко или съвсем никаква храна, без вода, ток и парно.

Улиците на столицата Киев са съвсем безлюдни, написа The Wall Street Journal. Някои представители на градската администрация подозират, че повече от половината от жителите му са напуснали, въпреки че точният брой не е прочут. Пешеходците и колите значително са сменени от пътни блокади от бетонни плочи, купчини пръст и I-образни греди, заварени под чудноват ъгъл, с цел да се основат танкови клопки, които да попречват предстоящата съветска офанзива.

Преди спора в зоните, следени от Киев, живееха 37 милиона души. Другата част от популацията се намира в Крим, анексиран от Русия, и в проруските сепаратистки райони от Източна Украйна, оповестява Българска телеграфна агенция.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР