Войната на века между Йорданка Христова и Лили Иванова продължава

...
Войната на века между Йорданка Христова и Лили Иванова продължава
Коментари Харесай

Войната на века! Нова схватка между Данчето и Лили

Войната на века сред Йорданка Христова и Лили Иванова продължава наесен. Двете най-големи на българската сцена още веднъж са се „ хванали за гушите “. Най-обичаните певици са в преден конфликт десетилетия наред, само че този път Данчето е решила да нанесе удар под кръста на Лили, като ѝ подбие пазара. Наесен и двете мегазвезди ще изнесат независими концерти в Зала 1 на НДК. Проверка на „ Ретро “ откри, че Христова продава билети за своя юбилеен театър, с който ще отпразнува своите 80 години, на три пъти по-ниски цени от тези на Лили.

Билетите за шоуто на Данчето стартират от скромните 25 лв.. Пропуски се продават и по 30, 35, 50, 60, 70, 80, 90 лв., като цената нараства според от разположението в залата. Най-скъпите ѝ билети са по 100, 120 и 140 лв., само че подсигуряват най-хубави места в тясна непосредственост до звездата. За момента продажбите за концерта по случай юбилея от рождението на обичаната на Фидел Кастро не вървят изключително добре макар извънредно националните цени, които са по джоба на всеки. Тя е запълнила едвам 3 бранша от 20, само че до датата на концерта – 21 ноември, има задоволително време, с цел да се изчерпят билетите. Изпълнителката на „ Тежък темперамент “ нееднократно е казвала, че концертите в Зала 1 на НДК са скъпо наслаждение, а зад нея не стоят крупни спонсори, с благоразположението на каквито се употребява Лили Иванова. Реклама за юбилея на Христова съвсем няма, до момента в който колежката ѝ не стопира да тръби в медиите за всяка своя идна изява.
-->
Концертът на Лили в НДК пък ще бъде две седмици след този на Йорданка – на 15 декември. Дори най-евтините билети за него са три пъти по-скъпи от тези на Христова – 60 лв.. Естрадната звезда от Кубрат е пуснала пропуски и по 90, 120, 140, 160 и 200 лв.. ВИП билетите с места най-близо до сцената пък са по 250 и 300 лв. и са към този момент съвсем разграбени. Интересното е, че Лили ще изнесе два следващи концерта и ще пее за софийската аудитория и на 16 декември. И за двете изяви обаче потенциалът на залата е към този момент изкупен на половина макар извънредно повишените цени.

Освен в концертна битка двете прими се сблъскаха и на различен фронт в последните месеци. Навръх юбилея си през септември Йорданка Христова разгласи, че ще разгласява за пръв път сензационната си биографична книга, в която се изповядва за огромните си любови, признава истината за връзките си с Фидел Кастро и споделя трагични истории от съкровения си персонален живот. Лили обаче реши да я изпревари и напълно изненадващо предишния месец пусна в продажба персоналния си дневник, в който са събрани всичките ѝ разсъждения, мемоари, фотоси на фамилията и роднините ѝ, както и фрагменти от вкъщи и дрешника ѝ.

Враждата сред Лили и Йорданка тлее към този момент десетки години. Всичко стартира по времето на социализма, когато Иванова е покорила родната сцена и мечтае за интернационалните триумфи. Песента ѝ „ Панаири “ става известна чак в далечна Япония, само че това я вкарва в спор, който надали допуска какъв брой напред във времето ще дава отражение върху музикалната сцена. По време на годишно ревю в Осака страната хазаин желае България да показа песента „ Панаири “, само че те не знаят коя е Лили Иванова. За звезда на родната сцена японците признават единствено Йорданка Христова. Пращат писмо до Концертна дирекция – Христова да замине за Япония и да показа новия шлагер. Лили изрично отхвърля. Няма никакъв късмет различен да пее нейна ария. Според хора от музикалната колегия това е моментът, който вечно поставя завършек на каквито и да е другарски взаимоотношения сред двете естрадни митове. Изгряващата звезда не е подготвена на взаимни отстъпки, а одобрената в гилдията Христова е сюрпризирана от самочувствието на новата си колежка. Лили е непреклонна – тя ще пее песента и никой различен. Тончо Русев и шефът на „ Златният Орфей “ Генко Генов вършат и невъзможното да уредят заминаването ѝ. Пишат писмо на японския импресарио, с цел да го убедят, че качествата на Лили са изключителни. Така тя отпътува и покорява Япония.

Преди време двете грандами на родната музика напълно се вледениха една към друга, а повода бе изявление на Христова в тв изявление. „ Аз бих ѝ се обаждала, само че откакто тя не желае и има такова отношение към мен, не бих го направила. Не изпитвам завист на Лили Иванова. Аз ѝ се удивлявам за някои неща, само че за някои я скърбя, като да вземем за пример, че е самотна. Тя не е отговорна, че е сама. Това е нейно решение “, сподели тогава Данчето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР