Войната между строителите и регионалния министър Виолета Комитова се разгаря.

...
Войната между строителите и регионалния министър Виолета Комитова се разгаря.
Коментари Харесай

Войната се разгаря: Строителите настояват за оставката на Комитова

Войната сред строителите и районния министър Виолета Комитова се разгаря. Камарата на строителите в България изиска оставката й.

Браншовата организация излезе с остра позиция, в която разгласи, че изрично поддържа служащите от Българска браншова камара „ Пътища “, които на 8 октомври организираха третия народен митинг със обективни претенции. Строителите приканиха членовете си да се включат в националните митинги на сектора.

"Изразяваме неразбиране и отвращение от държанието на управлението на Министерството на районното развиване и благоустройството, което предложения на среща притежатели на компании и не се яви на нея.

Няма да разясняваме казаното по този мотив от служебния районен министър арх. Виолета Комитова. Само бихме желали да й обърнем внимание, че е неприемливо отрасловият министър да не знае какъв брой строителни компании работят в България и да твърди, че те са 21 000.

За кой ли път в общественото пространство арх. Комитова „ хвърля “ числа и понятия, които явно не схваща ", считат от Камарата.
Тази заран Комитова разгласи в ефира на NOVA, че на срещата не са се явили притежатели, а браншовици. Зaтова оттук насетне тя ще беседва единствено със притежатели на компании.

Камарата отговори и на други изказвания на министър Комитова от гостуването й в "Събуди се ". Там тя уточни, че В България има над 21 000 строителни компании с над 155 000 служащия.

"Те са доста повече, тъй като това е броят на формалните. От всички 21 хиляди - 21 стачкуват, тези от пътното строителство. Останалите компании всички работят от години в пазарни условия, състезават се за поръчки, цена и качество.

21 компании от пътния отрасъл от години работят без поръчки, без да се състезават, с пари, получени предплатено, и с 5-годишни контракти. Това е позволено от предходното управление и на страната, и на АПИ. И какво се получава, разделяне сред компаниите ", сподели Комитова.

От КСБ обаче показаха, че към края на август т.г. в регистъра са вписани 6 348 компании в другите категории.

"КСБ поддържа единствения в страната Централен професионален указател на строителя и информацията в него се актуализира всяка година. Без да са вписани в него, компаниите нямат право да правят активност.

Така се подсигурява, че по строителните площадки работят единствено законни представители на сектора, с нужната подготовка и професионална отговорност. Членуващите в ББК „ Пътища “ са и наши членове, както и още стотици компании, свързани с пътното строителство. Ние сме българските строители – не сме плебеи. Ние сме едни от най-сериозните работодатели в България. И няма да поносим несериозно отношение към нас! Ние построихме и строим Нова България ", показват още от Камарата на строителите в България.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР