Вотът, с който Лионел Меси бе избран за футболист №1

...
Вотът, с който Лионел Меси бе избран за футболист №1
Коментари Харесай

ФИФА бе обвинена в манипулация на вота за Меси

Вотът, с който Лионел Меси бе определен за футболист №1 на ФИФА в анкетата The Best, може да е бил манипулиран. Представители на три страни настояват, че вотът им е бил изменен или пък не е бил зачетен. Първо капитанът на Никарагуа Хуан Барера разгласи, че не е дал своя вот за Меси и въобще не е взел участие в анкетата.

" Не съм дал своя вот за Меси. Бях сюрпризиран, че съм в листата с капитаните, които са го избрали, нямам пояснение по какъв начин името ми е попаднало там ", съобщи Барера. По-късно от ФИФА разгласиха неговата карта, подпечатана от локалната федерация, на която се вижда, че е гласувано за Меси.

Треньорът на Судан Здравко Логарушич пък твърди, че вотът му е бил изменен. За разлика от Барера обаче, той има доказателства. Наставникът е снимал документа, на който се вижда, че в неговия топ 3 влизат Мохамед Салах, Садио Мане и Килиан Мбапе. В формалния лист обаче се твърди, че той е дал своя вот за Меси, Върджил ван Дайк и Мане.

Египетската футболна асоциация пък се оплака, че гласовете на треньора Шафки Гариб и на капитана Ахмед Елмохамади въобще не са били зачетени. И двамата са поставили Мохамед Салах преди всичко, само че техните гласове не участват в листата. ФИФА заяви, че те не са били зачетени, тъй като са били " написани с основни букви и не са изглеждали достоверни ". Освен това формите за гласоподаване не са били подписани от генералния секретар на локалната федерация, което е било наложително. 

Междувременно " Барселона " заяви, че Меси има леко разтежение в лявото бедро и ще пропусне мача с " Хетафе " в събота, само че ще е на линия за срещата с " Интер " в Шампионската лига в сряда.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР