"Воля" няма да подкрепи вота на недоверие към правителството, който

...
"Воля" няма да подкрепи вота на недоверие към правителството, който
Коментари Харесай

НАТЕГАЧ: Марешки няма да подкрепи вот на недоверие към кабинета, Цветанов се справял добре

"Воля " няма да поддържа вота на съмнение към държавното управление, който Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще желаят, заяви водачът на "Воля " Веселин Марешки.
Той сподели това след среща с представители на левицата, която организира диалози за квалифицирания от нея избор на съмнение дружно с Движение за права и свободи.

Пред публицисти в Народното събрание Марешки акцентира, че, с цел да не пришият "Воля " към нито една от двете най-големи партии, депутатите му ще гласоподават на вота "въздържал се ".

"Дали би трябвало да има предварителни избори, ще стане ясно след евроизборите (2019 г.), които ще са самобитен избор на доверие към държавното управление ", сподели още зам.-председателят на Народното събрание.

От своя страна депутатът от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев разяснява:

"Приключихме втората среща по търсенето на поддръжка за самодейността избор на съмнение към държавното управление на Борисов. Не срещнахме схващане за поддръжка. Разбират, че тематиката е значима за българското общество, само че смятат, че един избор за съмнение няма да помогне за решение на казуса за битка с корупцията в България. "Воля “ няма да поддържат вота съмнение, поддържаха бюджетите на НЗОК и ДОО - Цветан Цветанов добре се оправя ".

Социалистът акцентира, че ще не престават да търсят поддръжка.

За да падне държавното управление са нужни гласовете на 121 от 240 депутати. Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи биха събрали 105 гласа (80 - Българска социалистическа партия, 25 - ДПС). Те разчитаха и на 11-те гласа на "Воля " (общо 116).

Попитан дали вотът на съмнение става жертван, Бойчев отговори, че той има значима цел - да дефинира ясно в парламент кой поддържа държавното управление и кой е опозицията.

„ Това се вижда от всички български жители. Вотът на съмнение по тематиката „ Борба с корупцията “ слага една разграничителна линия кой желае същинска смяна, кой желае промяна на модела на ръководство на страната и кой е за опазване на това статукво, което продължава да ограбва всеки български жител. Дебатът не е неправилен. Българска социалистическа партия има силата и волята да го води. От държанието на останалите можете да си извършите изводите “, съобщи още Бойчев.

По думите му това е диалогът за всеки лев, който не се събира в бюджета. „ Това е диалог за всеки лев, който продължава да се харчи по метода, по който го вършат те на околните до тях. Това е огромен диалог “, съобщи Бойчев.

Вчера Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се схванаха вотът на съмнение да бъде импортиран след гласуването на второ четене на бюджета за следващата година. Темата обаче към момента не е конкретизирана, макар че в началото беше оповестено, че ще е точно против корупцията. Обсъждат се обаче и още - неуспех на политиката в областта на националната сигурност и защита (предложения на левицата) и демографската рецесия и опазването на здравето - на Движение за права и свободи.

За да падне държавното управление са нужни гласовете на 121 от 240 депутати. Българска социалистическа партия имат 80, Движение за права и свободи - 25, без 11 на "Воля ", даже някои самостоятелни депутати да ги поддържат, нямат никакъв късмет.

Междувременно през вчерашния ден Веселин Марешки насочи покана към партиите от център-дясно да се причислят към "Воля ", която представлявала център-дясното в Народното събрание.

"Да дойдат при нас, да одобряват водача на център-дясното, който го е показал народът. Ние сме тръгнали от едно и също място. Правим необятно обединяване и ги каним при нас ", прикани той от ефира на Българска национална телевизия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР