Volvo Cars представя специален ключ – Care Key, който позволява

...
Volvo Cars представя специален ключ – Care Key, който позволява
Коментари Харесай

Volvo представя Care Key – специален ключ за безопасно споделяне на автомобила

Volvo Cars показва специфичен ключ – Care Key, който разрешава на клиентите на Volvo да лимитират оптималната скорост, когато отдават автомобила си за прилагане от близки или другари. Care Key ще бъде част от общоприетото съоръжение на всички нови Volvo коли от моделна година 2021.

Care Key разрешава на водачите да лимитират оптималната скорост на шофиране, преди да преотстъпят автомобила си на различен член от фамилията или на по-млади и неопитни водачи – да вземем за пример младежи, които преди малко са взели шофьорските си книжки. По-рано този месец Volvo Cars разгласи, че ще понижи до 180 км/ч оптималната скорост на всички нови модели от 2020 година, като самобитен сигнал към обществеността за заплахата от шофирането с превишена скорост.

Президентът на Volvo Cars Хакан Самуелсон разгласи, че шведската компания желае да инициира полемика по отношение на това дали автомобилните производители би трябвало да имат правото и може би даже задължението да конфигурират технологии, които трансформират държанието на водачите. Сега, когато сходна технология е налична, тематиката придобива още по-съществено значение.

Ограничението на оптималната скорост и технологията Care Key илюстрират по какъв начин автомобилните производители могат интензивно да поемат отговорност в устрема за реализиране на нулеви смъртни случаи, насърчавайки смяна в държанието на водачите на пътя.

Освен вероятните изгоди, свързани с повишение на сигурността, технологиите за ограничение на скоростта и Care Key, могат да донесат на водачите и финансови облаги. В момента компанията кани на диалог застрахователни компании от няколко пазара, с цел да обсъдят опциите за специфични, по-изгодни условия за клиенти на Volvo, които употребяват въпросните технологии за сигурност. Конкретните застрахователни условия ще зависят от събитията на всеки пазар, само че в скоро време се чака Volvo да разгласи първото от серия съглашения, подписани със застрахователни компании.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР