Волоколамският митрополит Антоний не може да дойде в България само

...
Волоколамският митрополит Антоний не може да дойде в България само
Коментари Харесай

Отровна атака по Симеон! Тежко обвинение

Волоколамският митрополит Антоний не може да пристигна в България единствено по покана на съветското подворие. Това сподели пред Actualno.com журналистът и политик, заместник-председател на партия „ Републиканци за България “ Горан Благоев.

„ Има едни остарели църковни правила, че свещеник, а Антоний е подобен, на една друга поместна черква не може да пристигна и да свещенодейства в диоцеза на свещеник на друга поместна черква, какъвто се явява българският патриарх.Защото това е в диоцеза на Софийска епархия. Да не приказваме, че той, с изключение на софийски свещеник е и български патриарх.
-->
Моето пояснение изрично е, че Светият синод не може да не е знаел за тази аудиенция. Няма по какъв начин те да схванат в един миг от медийни изявления ден преди да кацне Антоний, или в същия ден, в който Антоний кацне, дакаже „ Ку-ку, добър ден, аз съм тук, елате на следващия ден да служите с мен в Руската черква “. Това е нонсенс безспорен. Освен всичко останало Светият синод би следвало, базирайки се на досегашната процедура, да уведоми външно министерство, дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет.

Такъв висок сан допуска и среща с президента в някаква степен. И аз доста се колебая, че, защото аз черпя информация само и единствено от уеб страницата на външноцърковния отдел на Московската патриаршия, мисля, че доста от срещите се икономисват. А няма логичност митрополит Антоний да служи заупокойна молитва в църквата на Шипка и дане се срещне със Старозагорския митрополит Киприян, под чиито диоцез е църквата на Шипка

Т.е българската черква, за следващ път, воглаве със Симеон Сакскобургготски, който знаем какъв брой е непосредствен със Светия синод, безусловно се потвърдиха като проводници на съветско въздействие в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР