Володимир ЗеленскиКлючово при доставянето на танкове за отбраната на Украйна

...
Володимир ЗеленскиКлючово при доставянето на танкове за отбраната на Украйна
Коментари Харесай

След танковете, Зеленски иска ракети и самолети

Володимир Зеленски
Ключово при доставянето на танкове за защитата на Украйна против Русия са бързите дейности и изпращането на задоволително танкове, съобщи нощес украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Българска телеграфна агенция.

Във вечерното си видеообръщение Зеленски сподели, че е разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. По време на диалога той е призовал за доставки на ракети с огромен обхват и на самолети като допълнение към уговорката на Съединени американски щати и Германия да дават на страната му съвременни бойни танкове.

„ Ключът в този момент е в скоростта и размера. Бързина при образованието на нашите на силите, експедитивност при доставянето на танкове за Украйна. Количеството на танковете “ означи президентът.

„ Трябва да формираме такива танкови сили, такива сили на свободата, след чийто удар тиранията в никакъв случай повече няма да се надигне “, съобщи той.

Русия, която преди 11 месеца нахлу в своята западна съседка Украйна при така наречен си „ специфична военна интервенция “ за отбрана на съветската сигурност, осъди решението за танковете като рискова провокация.

Във връзка с диалога със Столтенберг Зеленски сподели:

„ Трябва да се реализира прогрес в други аспекти на съдействието ни в региона на защитата “, а точно ракети с огромен обхват, артилерия и самолети за Украйна. „ Това е фантазия. То е и задача. Важна задача за всички ни “, добави той.

Вчера стана ясно, че Съединените щати ще изпратят на Украйна 31 танка „ М1 Ейбрамс “. Германия разгласи, че ще даде на Киев танкове „ Леопард 2 “. Решението на Германия проправи пътя и за други страни като Полша, Испания, Финландия, Холандия и Норвегия да доставят свои танкове на Украйна.

Испания заяви, че е подготвена да изпрати танкове „ Леопард “ в Украйна и да образова украински танкисти и монтьори. Това разгласи министърът на защитата Маргарита Роблес. Тя не посочи какъв брой тъкмо танкове ще бъдат доставени, само че сподели, че ще стане след съгласуваност с останалите сътрудници от НАТО.
В УКРАЙНА Е ОБЯВЕНА ВЪЗДУШНА ТРЕВОГА
Междувременно локалните управляващи в Украйна осведомиха за оповестена въздушна паника в доста елементи на страната. Като причина за нея оповестиха пуснати от страна на Русия ракети и дронове – камикадзе, заяви БНР. Има гърмежи в градовете Днепър и Херсон, както и в Киевска област. Ръководителят на Днепропетровска област Микола Лукашук заяви за потърпевшо промишлено дружество.

По отношение на обстановката на фронта заместник-министърът на защитата Хана Маляр сподели, че съветската страна ускорява натиска в посока Бахмут и Угледар. Според нея, Москва хвърля в бойните дейности доста количество жива мощ и техника в опит да пробие украинската защита.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР