Володимир Зеленски заплаши с край на преговорите с Русия, ако

...
Володимир Зеленски заплаши с край на преговорите с Русия, ако
Коментари Харесай

Ще падне ли Мариупол?


Володимир Зеленски заплаши с завършек на договарянията с Русия, в случай че украинските бойци, които бранят Мариупол , бъдат убити. Според него съветската войска едва ли ще остави представителите на батальона " Азов " живи.

Украинският президент Володимир Зеленски заплаши с завършек на договарянията за мир с Русия, в случай че украинските бойци, които бранят Мариупол , бъдат убити. Той дефинира сходен процес като " задънена улица "  и за двете страни, тъй като " ние не преговаряме нито за нашата територия, нито за нашите хора ", съобщи Зеленски в изявление за украинска медия.

Зеленски за " Азов ": Не мисля, че ще ги оставят живи

До момента няма индикации, че договарянията ще доведат до преустановяване на огъня. " Ако би трябвало да бъда почтен, нямаме доверие в договарянията за Мариупол ", сподели Зеленски. Според украинския президент съветските бойци се отнасят друго към обособените украински елементи. " Там има военни, които те изцяло ненавиждат, и не мисля, че ще ги оставят живи ", съобщи Зеленски по адрес на ултранационалисткия батальон " Азов ".

Според съветското министерство на защитата украинските елементи са съвсем изцяло изтласкани от Мариупол. Министерството към този момент разгласи в средата на миналата седмица, че съветските войски са поели цялостен надзор над пристанището в Мариупол. Градът е напълно обкръжен от съветски войски от началото на март. Руската страна твърди, че украинците са изгубили над 4000 военнослужещи в града. Това известие не може да бъде доказано от самостоятелни източници.

Русия прикани украинците в Мариупол да се предадат

Москва твърди, че последните украински бойци в Мариупол се намират в стоманодобивния цех " Азовстал ". Руската войска още веднъж прикани украинските сили в Мариупол да се предадат. Като се има поради " пагубната обстановка "  в стоманодобивния цех " Азовстал ", на обсадените украински бойци и " задграничните наемници " беше препоръчано да прекратят военните дейности и да смъкват оръжията си в неделя сутринта, гласи изказване на съветското министерство на защитата. Животът на всички, които смъкват оръжията си, е обезпечен, настояват от Москва.

Мариупол е най-големият град сред анексирания от Русия Кримски полуостров и проруските сепаратистки региони. С завладяването на пристанищния град съветските войски ще открият сухопътна връзка сред двете области и ще лимитират достъпа на Украйна до Азовско море.

Източник:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР