Володимир Зеленски обяви, че страната му подготвя важни договорености, които

...
Володимир Зеленски обяви, че страната му подготвя важни договорености, които
Коментари Харесай

Украйна свали над десет ирански дронове при атака над Киев

Володимир Зеленски разгласи, че страната му приготвя значими договорености, които ще засилят отбранителните ѝ качества

Украйна заяви, че е свалила повече от 10 ирански дронове при последното нахлуване на Москва против Киев. Атаката идва на фона на изказването на Кремъл, че няма да стопира сраженията по Коледа. Украинският президент Володимир Зеленски прикани европейските водачи да спомагат за основаването на съд, който да осъди съветските водачи за войната, осведоми.

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че страната му приготвя значими договорености, които ще засилят отбранителните ѝ качества. В късното си видеообръщение той сподели, че тази седмица се следи: " значим прогрес във връзка с противовъздушната защита ". По отношение на обстановката на фронта Зеленски сподели, че тя остава тежка и упрекна Русия, че унищожава изцяло обитаемоте места в Донбас. Той благодари и на въздушните сили за следващата отразена съветска офанзива с дронове, при която над Киевска област са били свалени 13 безпилотни апарата.

Москва сподели, че няма да има „ коледно преустановяване на огъня " след близо 10 месеца на опустошителна война в Украйна, макар че освобождението на още десетки пандизчии, измежду които един американец, сподели, че някои контакти сред двете страни остават.

Междувременно през вчерашния ден Зеленски одобри премията " Сахаров " на Европейския съюз за правата на индивида от името на народа на Украйна. Той прикани Европа да помогне за бързото основаване на арбитражен съд за закононарушенията, осъществени от Русия. В същото време Долната камара на полския парламент призна Руската федерация за страна, подкрепяща тероризма и прилагаща терористични ограничения. В документа се показва, че Русия систематично нарушава правата на индивида, интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации, както и редица други отговорности.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР