Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха

...
Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха
Коментари Харесай

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните диалози сред Аржентина и Ел Салвадор по отношение на Биткойн подхраниха спекулациите за вероятно приемане на цифровата валута в Аржентина.

Експертите обаче предизвестяват, че тези полемики не са сигнал за идно прекосяване към „ “.

Избирането на Хавиер Милей, президент, подкрепящ криштповалутата, в края на 2023 година раздвижи обичайно внимателния финансов бранш на Аржентина, предизвиквайки прогнози за бързо приемане на Биткойн. Макар че държавното управление позволи заплащанията с BTC в избрани контракти, това не е равнозначно на цялостно приемане на Биткойн .

Спекулациите се ускориха, когато публични лица от Аржентина и Салвадор се срещнаха , като фрагменти на финансови регулатори, които си се споразумяха, доведоха до клюки, че Аржентина може да одобри Биткойн като Салвадор. Въпреки това Националната BTC работа на Ел Салвадор посочи, че срещата е била рутинна полемика по отношение на регулациите на цифровите активи.

Стейси Хърбърт, шеф на Националното бюро за BTC на Ел Салвадор, акцентира, че вълнението към приемането на водещата криптовалута постоянно води до пресилени заглавия. Тя посочи, че приемането на криптовалутата като законно платежно средство е комплицирано, изключително за огромна стопанска система като Аржентина.

Аржентина е изправена пред обилни стопански провокации, в това число висок държавен дълг, което усложнява евентуалното приемане на Биткойн в по-голяма степен, в сравнение с това се случи за Салвадор. За страна от Г-20 прекосяването към цифрова валута е изключително предизвикателство.

Аржентина наподобява възприема муден и внимателен метод към криптовалутата. Подкрепата на президента Милей за криптовалутите провокира първичен интерес, само че икономическите проблеми на страната и сложността на приемането на Биткойн постановат деликатна тактика.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР