Володимир Зеленски е случаен президент“, но с историческо постижение. Владимир

...
Володимир Зеленски е случаен президент“, но с историческо постижение. Владимир
Коментари Харесай

Кисинджър срази Путин, възпя Зеленски

Володимир Зеленски е „ инцидентен президент “, само че с историческо достижение. Владимир Путин е глава на една пропадаща страна и към този момент е изгубил възприятието за мярка. След края на войната би трябвало да се откри място за Украйна и място за Русия, в случай че не желаеме Русия да стане аванпост на Китай в Европа. А Нова Студена война ще бъде още по-опасна от първата.

Това показа Хенри Кисинджър, някогашен държавен секретар (1973-1977) и консултант по националната сигурност на президента на Съединени американски щати (1969-1975) в изявление за английския вестник „ The Sunday Times “, съобщи БГНЕС.

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати навърши 99 години на 27 май. Той е притежател на Нобелова премия за мир за 1973 година На Световния стопански конгрес в Давос на 23 май Кисинджър сподели, че Украйна би трябвало да даде на Русия част от своята територия, което разгневи мнозина.

За украинския президент Володимир Зеленски Кисинджър споделя, че няма подозрение, че Зеленски е извършил историческа задача. Зеленски е инцидентен президент, той идва от общественост, която в никакъв случай не е била показана на този пост, тъй като е евреин като Кисинджър.

„ Той стана инцидентен президент от отчаяние от вътрешната политика. И тогава се изправи пред опита на Русия да върне Украйна в изцяло подвластна и подчинена позиция. И събра страната си и международната общност дружно по исторически метод. Това е неговото огромно достижение “, сподели Кисинджър.

Остава въпросът дали Зеленски може да резервира водачеството си, като подписа мир, изключително мир, който включва известна жертва, показва Кисинджър.

Запитан за съветския президент Владимир Путин, с който се е срещал няколко пъти след инцидентна среща при започване на 90-те години, когато Путин беше заместник-кмет на Санкт Петербург, Кисинджър сподели, че той е деликатен анализатор. Проблемът на Путин, споделя Кисинджър, е, че „ той е глава на една пропадаща страна и към този момент е изгубил възприятието си за мярка “.

По време на анексирането на Крим от Русия през 2014 година, Кисинджър се изрече в публикация против концепцията за присъединение на Украйна към НАТО, като предизвести, че продължаването на договарянията за влизането на Украйна в НАТО рискува експлоадирането на война.

„ НАТО беше страхотна за справяне с нападателна Русия, когато беше огромна опасност за международния мир “, сподели Кисинджър. „ Сега НАТО се трансформира в институция, която отразява европейското и американското съдействие по неповторим метод и е значимо да го поддържаме. Важно е обаче да се признае, че ще зародят огромни проблеми в връзките на Близкия изток и Азия с Европа и Съединените щати. А НАТО е институция, чиито членове не са безусловно със съвместими възгледи ", предизвести Кисинджър.

Въпросът е по какъв начин да се постави завършек на тази война. „ В последна сметка би трябвало да се откри място за Украйна и място за Русия – в случай че не желаеме Русия да стане аванпост на Китай в Европа “, сподели дългогодишният посланик.

Америка и Китай са „ две страни със способността да преобладават в света “, счита Кисинджър. „ Те са противници, ръководени от несъвместими държавни управления, във време, когато технологиите могат да унищожат света. Затова втора Студена война е евентуално даже по-опасна от първата. И двете суперсили към този момент имат сравними стопански запаси за първи път, а технологиите за заличаване са още по-страшни, изключително с навлизането на изкуствения разсъдък “.

Кисинджър споделя, че в тази връзка е надълбоко обезпокоен.

„ Други страни също ще желаят да се възползват от това съревнование, без да схващат неговите неповторими аспекти “, сподели той. „ Така че навлизаме в доста тежък интервал “, предвижда 99-годишният посланик.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР