Volkswagen обяви, че компанията е поела инвестиционен ангажимент на стойност

...
Volkswagen обяви, че компанията е поела инвестиционен ангажимент на стойност
Коментари Харесай

Volkswagen с ангажимент на стойност от 7.1 млрд долара за Северна Америка

Volkswagen разгласи, че компанията е поела капиталов ангажимент на стойност 7.1 млрд щатски $, главната цел на който е усилването на продуктовото портфолио, развойната активност и производството на територията на Северна Америка.

Средствата се планува да бъдат вложени до 2030 година, а като една от задачите, която са си сложили от Volkswagen е достигането на пазарен микс от 55% на напълно електрическите коли на територията на Съединените Американски Щати.

Голяма част от средствата ще бъдат предопределени по пазарното лансиране на създавани на локално равнище ID.4, което ще се случи още през тази година, на през 2024 година и на няколко други нови 100% електрически SUV модела от 2026 година. До 2030 година, портфолиото напълно електрически коли на Volkswagen Group ще включва над 25 нови модела .

От Volkswagen анонсират също по този начин, че компанията има намерение да построи и лични потенциали за произвеждане на батерийни детайли на локално равнище, като крайното решение се чака да бъде взето до края на тази година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР