Волфсбург - Арсенал и Челси - Барселона са полуфиналите в

...
Волфсбург - Арсенал и Челси - Барселона са полуфиналите в
Коментари Харесай

Ясни са полуфиналите в Шампионската лига при жените, драма между Челси и Лион

Волфсбург - Арсенал и Челси - Барселона са полуфиналите в Шампионската лига при дамите. Тази вечер Волфсбург приключи 1:1 с ПСЖ у дома, само че успеха с 1:0 като посетител се оказа рещаваща за крайния излаз.

В другата среща Челси и Лион направиха извънредно забавен мач. Първата среща бе извоювана като от лондончани като посетители във Франция с минималното 1:0. В 77-а минута канадката Ванеса Жил откри резултата за Лион, а това попадение вкара мача в продължения. В 110-а минута Сара Дебриц удвои резултата за французойките и това изглеждаше, че е решило конфликта. Драмата занапред предстоеше, защото в 128-а минута бе отсъдена дузпа за Челси, откакто ситуацията бе обсъждано пет минути. Марен Миелде се нагърби с осъществяването и не сбърка, като всичко щеше да се реши от дузпите.

Челси не сбърка при първите си три дузпи, само че при третата на Лион Уенди Ренар пропусна. Четвъртият удар от бялата точка на лондончани не се трансформира в гол, защото сестрата на Рийс Джеймс - Лорън Джеймс пропусна. Последва по едно тъкмо осъществяване и от двата тима, а Линдзи Хоурън извърши последната пета дузпа за Лион, която трябваше да означи наложително, с цел да изравни, само че не съумя и по този начин Челси се класира на полуфинал.

Вчера Барселона победи с 5:1 Рома и с общ резултат 6:1 стигна до топ 4 на шампионата за пета поредна година. Арсенал пък в профил Байерн Мюнхен след 2:0 вкъщи, като първият мач бе приключи 1:0 за немския отбор. Полуфиналът Лион - Барселона е повтаряне на миналогодишния край в шампионата, когато френският тим победи с 3:1 и завоюва трофея.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР