Волейболният отбор на Левски София започна втория полусезон в Efbet

...
Волейболният отбор на Левски София започна втория полусезон в Efbet
Коментари Харесай

Левски успя да пребори Монтана след обрат

Волейболният тим на Левски София стартира втория полусезон в Efbet Супер Волей с извънредно трагична победа. Момчетата на Николай Желязков безусловно измъкнаха триумфа като посетители на Монтана с 3:1 (26:24, 30:28, 18:25, 31:29) в един от най-интересните мачове от 12-ия кръг на шампионата, игран довечера в зала " Младост ".

По този метод двата отбора си размениха местата във краткотрайното класиране. " Сините " към този момент са 3-и с 27 точки след 9 победи и 3 загуби, с колкото е и Монтана на 4-о място, само че с 25 точки.В идващия кръг Левски приема първенеца Хебър (Пазарджик), до момента в който монтанчани гостуват на амбициозния отбор на Дея спорт (Бургас). Срещите са надлежно в неделя (5 февруари) и събота (4 февруари) от 18,00 часа.

Първата част на срещата започва с 3:1 за гостите от Левски, след което Монтана навакса и играта продължи точка за точка. Постепенно домакините набраха инерция и дръпнаха с 21:17. " Сините " се активизираха и стигнаха до 22:22. Борбата за всяка топка и точка продължи в идващите минути, само че след сполучливи офанзиви на Владимир Гърков и Венислав Антов Левски измъкна гейма с 26:24. Монтанчани поведоха във втория гейма с 4:2, след което Левски обърна до 8:6 в своя изгода. Домакините обаче изравниха доста бързо, след което момчетата на Даниел Пеев даже поведоха след ас на Радослав Попов и контраофанзива на Димитър Калчев. Последваха мощни минути за " сините ", които съумяха да изоставането си и даже избавиха три геймбола за Монтана, с цел да изравнят при 24:24. Двата отбора продължиха " да си дишат във врата ", само че Левски се пребори за гейма с 30:28 след ас на Алехандро Торо.

Третата част стартира с равностойна игра, след което домакините от Монтана дръпнаха леко. " Сините " се движеха на точка-две доникъде на гейма - 13:12. Впоследствие, обаче грешките на Левски натежаха и Монтана усили разликата до 19:15. Монтанчани резервираха задатъка си до края и налалиха пасива си на 1:2 след безапелационното 25:18. И четвъртия гейм потегли по-добре за домакините, които поведоха с 3:1. Постепенно Левски обърна и дръпна с 9:6. Монтанчани обаче продължиха да натиснат с офанзива и изравниха. В идващите минути борбата бе за всяка топка и всяка точка, след което две неточности на момчетата на Даниел Пеев наклониха везните в интерес на Левски, които стигнаха до мачбол при 24:22. Монтана обаче не се съобщи и се стигна до 24:24. Драмата от първите два гейма се завърна, а играта на нерви завърши след офанзива в навън на Илиян Преспов от домакините - 31:29 и 3:1 за Левски.

Най-резултатен за Левски стана младият диагонал Венислав Антов със страхотните 31 точки (1 блок, 2 аса и 64% успеваемост в офанзива - +18) за успеха. Владимир Гърков добави още 20 точки (56% успеваемост в офанзива и 40% положително посрещане - +8) за триумфа.

Въпреки това, за Най-полезен състезател (MVP) на мача беше избран разпределителят на " сините " в тази среща Стоил Палев.

За отбора на Монтана Теодор Тодоров (2 блока и 75% успеваемост в офанзива - +13) и капитанът Радослав Попов (1 блок, 3 аса, 71% успеваемост в офанзива и 70% положително посрещане - +9) осъществиха 17 и 16 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР