Волейболният отбор на Дунав (Русе) направи драматично, но победно начало

...
Волейболният отбор на Дунав (Русе) направи драматично, но победно начало
Коментари Харесай

Дунав тръгна с трудна победа във Висшата лига

Волейболният тим на Дунав (Русе) направи трагично, само че победно начало в Източната група на втората дивизия на шампионата при мъжете - Висшата лига. Воденият от Красимир Миронов отбор надви над Черноморец (Бяла) с 3:2 (25:16, 26:24, 23:25, 19:25, 16:14) в среща от 1-ия кръг на шампионата, играна в ДКС във Варна.

Русенци поведоха в мача след съвършен първи гейм. Впоследствие Черноморец пое самодейността, като бе преобладаващ до 22:19 във втората част, само че не съумя да удържи ситуацията и гостите обърнаха. Дунав диктуваше играта и в третата част, само че домакините от Черноморец съумяха да излязат от обстановката и да понижат пасива си след 25:23. Възходящата им линия продължи и тимът, воден от Милен Стоянов, вкара срещата в тайбрек след безапелационно 25:19. Там Дунав бе хегемон през множеството време, само че в основните моменти домакините вкараха конспирация. Русенци, обаче, измъкнаха триумфа след 16:14 и 3:2.

Категоричен старт в шампионата записа Раковски 1964 (Севлиево), който надигра Родопа (Смолян) с 3:0 (27:25, 25:22, 25:15) . Воденият от Стефан Ганчев отбор потегли мощно в първия гейм, само че не съумя да удържи темпото и резултатът бе подравнен. В края севлиевци надвиха мъчно с 27:25 и поведоха. Възходящата линия на Раковски се резервира и по-късно. В третата част волейболистите от Смолян взеха лека преднина, която не се резервира и домакините се поздравиха с успеха по-късно повече от час.

В три гейма се оправи и Арда (Кърджали) с Попово 09, като победи като посетител с 3:0 (25:22, 25:20, 25:19) . Кърджалийци поведоха, след което играта продължи точка за точка. Ролите се размениха за малко, след което момчетата на Иван Халачев още веднъж взеха нещата в свои ръце за крайното 25:22. Домакините имаха преднина и във втория гейм, само че след средата волейболистите на Арда си върнаха водачеството. В третата част гостите от Кърджали бяха по-категорични и записаха чиста победа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР