Волейболните шампионки от Марица (Пловдив) гостуват в Шампионска лига днес

...
Волейболните шампионки от Марица (Пловдив) гостуват в Шампионска лига днес
Коментари Харесай

Марица гостува днес на третия най-добър отбор в света в Шампионска лига

Волейболните шампионки от Марица (Пловдив) гостуват в Шампионска лига през днешния ден на третия най-хубав тим в света – турският гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул). Маричанки ще изиграят четвъртия си мач в груповата фаза на Шампионска лига, а дуелът стартира в 19:00 б.в. в зала “Бурхан Фелек ” в Истанбул.

Туркините са бронзови медалистки от Световното клубно състезание, което се организира през месец декември.

В последния си мач преди дуела с туркините маричанки изгубиха вкъщи от румънския КСМ Търговище (Търговище) с 0:3 гейма в третата си среща от групите на Шампионската лига. Маричанки нямат загуба в шампионата и са водач с 21 точки и без изгубен гейм. Пловдивчанки възобновяват шампионата в края на януари. Еджзаджъбашъ се оправи с 3:0 като хазаин на Фенербахче Опет (Истанбул) в едно от дербитата волейболния хайлайф в Турция. В последния си мач от Шампионска лига туркините победиха полския Група Азоти Хемик (Полице) с 3:1 гейма вкъщи. Отборът е водач в Султанската лига без загуба.

Жълто-сините вземат участие в Шампионска лига, откакто завоюваха за осми следващ път шампионската купа в България, а турският гранд приключи трети през миналия сезон в Султанската лига.
 Борислав Крачанов: Искам да покажем добър волейбол против Еджзаджъбашъ Борислав Крачанов: Искам да покажем добър волейбол против Еджзаджъбашъ
Двата тима се срещнаха и през сезон 2016-2017 тогава двата тима играха в третия кръг на Шампионска лига. Турският гранд записа две победи и се класира за идната фаза.

Любопитно е, че в зала “Бурхан Фелек ” ще се играе през днешния ден и още един мач от Шампионска лига. Преди дуела между Еджзаджъбашъ и Марица, от 16:30 б.в. ще играят Фенербахче Опет против Алианц МТФ (Щутгарт). В турския гранд от предходната седмица играе някогашната волейболистка на Марица Христина Вучкова.
 Шампионките с първа подготовка в Истанбул преди мача с Еджзаджъбашъ Дайнавит Шампионките с първа подготовка в Истанбул преди мача с Еджзаджъбашъ Дайнавит
Марица взе участие за четвърти път групите на Шампионската лига против турски отбор.

Това ще бъдe мач номер 56 за Марица в европейските клубни шампионати.

Двубоят ще бъде излъчен онлайн по Max Sport 1, както и онлайн по EuroVolleyTV.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР