Волейболните шампиони от Хебър Пазарджик продължиха успешно своя ход към

...
Волейболните шампиони от Хебър Пазарджик продължиха успешно своя ход към
Коментари Харесай

Хебър е първият финалист за Купата след тотална доминация над Дея спорт

Волейболните първенци от Хебър Пазарджик продължиха сполучливо своя ход към трофея от конкуренцията за Купа България 2022. Тази неделя те се оправиха без никакви проблеми с тима на Дея Волей Бургас и записаха чиста победа с 3-0 (25-15, 25-17, 25-14).

“Тигрите” диктуваха ритъма на игра през всички три гейма на мача и в нито един миг не срещнаха компликации.

Хебър стартира нападателно през цялото време на мача, повеждайки с 6-2. Състезателите от Пазарджик демонстрираха отлична игра на сервис, затруднявайки посрещането на съперника. В следствие на това, Дея изпита компликации при организирането на своите офанзиви. Треньорът на бургазлии, Венцислав Симеонов опита да начупи играта на противниковия тим, искайки спиране при 7-14, само че този ход се оказа безрезултатен.

Дея Волей приключиха в гейма с едвам 36% положително посрещане, и негативна успеваемост в офанзива. Бургазлии позволиха и четири неточности от сервис.

От своя страна, Хебър нямаше проблеми с контраатаките, а най-силно се представяше в тези моменти Тодор Алексиев с пет точки. Пазарджиклии записаха и седем блокади в първия гейм.

Дея стабилизира играта си във втория гейм (8-9, 11-13), и за наслада на почитателите си завърза играта. Въпреки това, Хебър продължиха да бъдат по-събрани и проведени и поддържаха своя темп. Момчетата на Симеонов усъвършенстваха малко представянето си на блок, само че грешките в тяхното игрище продължаваха. Атаката на пазарджиклии пък беше доста добре разпределена и те съумяха да поведат с 2-0.

Домакините от Дея не съумяха да разпрострат капацитета си и в третия гейм, като имаха проблеми в обсада (един от техните най-силни елементи), до момента в който състезателите на Камило Плачи продължиха с висока успеваемост в офанзива и се поздравиха с крайния триумф.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР