Волейболните ни националки отстъпиха на домакина Турция с 1:3 гейма

...
Волейболните ни националки отстъпиха на домакина Турция с 1:3 гейма
Коментари Харесай

Трета загуба на лъвиците на Евроволей

Волейболните ни националки отстъпиха на домакина Турция с 1:3 гейма (21:25, 11:25, 25:20, 18:25) в третата си среща от предварителна група А на европейското състезание. Двубоят се игра пред повече от 2500 фенове в Анкара. Така националките ни позволиха трета загуба в конкуренцията и остават на пето място във краткотрайното класиране с 1 т., колкото има и последният отбор Финландия. Турция пък записа трета победа, като с 8 т. заема второ място в таблицата. Водят международните и европейски шампионки от Сърбия, също с 3 победи, и 9 т.

Българките бяха равностойни на туркините в първата част и даже поведоха с 19:16, само че започнаха да бъркат обикновено и бяха застигнати при 20:20, с цел да рухнат. Във втората част турският дръпна с 8:4 и тогава грешките в българския отбор зачестиха, а съперничките поведоха с 18:8 и затвориха гейма с разгромното 25:11.

Тимът на България показва, че има капацитет в третата част. След 11:11, нашите се разиграха, поведоха с 15:12 и до края й не разрешиха да бъдат застигнати. В четвъртата част обаче българките още веднъж позволиха срив още първоначално и до края не съумяха да наваксат изоставането си. Гергана Димитрова приключи с 10 т. (1 ас), по 9 прибавиха Елица Василева и Мира Тодорова. За Турция Еда Ердем Дюндар осъществя 15 т. (1 ас, 4 блокади), 11 добави Мелиха Исмаилоолу (1 ас).

Снощи нашите играха съдбоносен мач с Гърция и се нуждаеха от наложителна победа 3:0 или 3:1, с цел да запазят шансове да продължат сред първите 4. " Лъвиците " обаче би трябвало да завоюват и последния си мач с опашкаря Финландия на следващия ден от 17.00 ч., който ще бъде също излъчен по БНТ3.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР