Волейболистките на България се наложиха над Южна Корея с 3:0,

...
Волейболистките на България се наложиха над Южна Корея с 3:0,
Коментари Харесай

Лоренцо Мичели: Тръгваме с положителна налгаса за Световното по волейбол

Волейболистките на България се постановиха над Южна Корея с 3:0, във втората контрола сред двата отбора и приключиха с триумф в инспекциите преди Световното състезание.

Селекционерът Лоренцо Мичели и националката Мира Тодорова разясниха успехите.

" Направихме две доста потребни контроли. Свършихме добра работа. Тръгваме с позитивна настройка. За страдание, до момента в който бяхме на подготовка в Италия,основното ни либеро Жана Тодорова получи сериозна травма и ще отсъства дълго време, само че даваме път на младите. Мила Пашкулева работи чудесно още от месец май и съм сигурен, че ще успее да се оправи ", съобщи италианският специалисит.

" Фантастично показване на Световното ще бъде излизане от вторите групи, само че ще е доста мъчно превъзмогването на първата. Трябва да мислим за противниците от нашето равнище и единствено по този начин ще имаме късмет за освен това “, сподели Лоренцо Мичели.

" Смятам, че като тим сме сносно стиковани. Записахме безпроблеми победи. Много сме задружни, елементарно върви играта. Подкрепяме се. Беше доста прелестно и в действителност бе едно огромно наслаждение да играем против Южна Корея ", сподели Мира Тодорова.

" Тези две победи ни дават убеденост и отпътуваме за международното с повече самочувствие. Азиатският волейбол е по-различен, не е елементарно да се играе против тях. Но считам, че се справихме доста добре ", добави волейболистката.

" Започваме против Германия на Световното, чака ни сложен мач. Германките не се отхвърлят, доста са борбени са и имат хубави състезателки. Сега имат и нов треньор. Трябва да излезем и да се раздадем до дъно. Надявам се да стартираме с триумф на Мондиала ", разяснява още Мира Тодорова.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР