Военновъздушните сили провеждат учебни стрелби на зенитния полигон на Шабла“.

...
Военновъздушните сили провеждат учебни стрелби на зенитния полигон на Шабла“.
Коментари Харесай

ВВС провеждат учебни стрелби на полигона „Шабла“

Военновъздушните сили организират образователни стрелби на зенитния полигон на „ Шабла “. Минстерство на защитата даде фотоси от втория ден на учението. Министърът на защитата Красимир Каракачанов дружно с началника на защитата военачалник Андрей Боцев следиха взаимни подготвителни полети на екипажи от състава на изтребителната и щурмовата авиация.
 Щурмови изтребител Су-25. Снимка: МО  Щурмови изтребител Су-25. Снимка: МО  Щурмови изтребител Су-25. Снимка: МО  Щурмови изтребител Су-25. Снимка: МО  img_9629  img_0253-2
Пилотите на МиГ-29 от състава на 3-та авиобаза Граф Игнатиево до 31 август ще извършват полети за осъществяване на отстрели, пробни и бойни стрелби с политане и кацане от летище Граф Игнатиево. Стрелбите са с авиационни управляеми ракети, включени в боекомплекта на МиГ-29, и са по два вида цели – светеща парашутна цел СПМ-100 и радиоуправляема цел R-01. Целта на подготовката е летците да подобрят своите умения за работа с комплекса за въоръжение на МиГ-29 и да покачат бойните си качества.

ю

В подготвителните полети на екипажите от изтребителната авиационна ескадрила на авиобаза Граф Игнатиево вземат участие и водачи на Су-25, инженерно-технически и осигуряващ състав от Базата за предно разполагане – Безмер. Полетите се извършват от летище Балчик. Целта е екипажите на Су-25 да усъвършенстват техниката си на пилотиране и самолетоводене на дребни и пределно дребни височини. Освен това те ще извършват и полети за навигационно бомбопускане на светеща парашутна цел СПМ-100 за обезпечаване на стрелбите на своите сътрудници от 3-та авиобаза Граф Игнатиево.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР