Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че са унищожили всичките 11

...
Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че са унищожили всичките 11
Коментари Харесай

Битката край ключовата Авдеевка: Украйна отблъсна 10 мощни руски атаки

Военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че са унищожили всичките 11 съветски дрона, изстреляни към страната през миналата нощ . В допълнение се показва, че обект от сериозната инфраструктура в Хмелницкия регион в западната част на страната е бил развален по време на офанзива с безпилотен летателен уред.

На този декор от Генералния щаб на армията в К иев оповестяват, че са отблъснали над 10 съветски офанзиви край Авдеевка. Битката за източния град е една от основните по време на контраофанзивата. Към момента съветските сили не могат да завладяват Авдеевка. Президентът Володимир Зеленски съобщи, че е въпрос на време Киев да си възвърне контрола и над Крим. 

 

 
Въпреки многото подозрения от страна на разнообразни интернационалните участници, Украйна сподели, че може да надделее макар всички провокации, изключително в Черноморския район. Това в действителност е историческо достижение, когато съветският флот се отдръпва освен от западната част на морето, само че даже и от Крим. Това обаче няма да има никакъв смисъл за окупаторите. И желая да кажа настрана на всички наши хора в Крим, в Севастопол, във всички окупирани региони на юг и изток от нашата страна, в окупираните сега региони.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

По-рано този месец Русия стартира огромна атака против Авдеевка и през последните дни боевете се ускориха.

Зеленски дефинира обстановката като " изключително тежка ". Би Би Си написа, че градът от време на време се разказва като врата към град Донецк, който от 2014 година е окупиран от Русия и нейните прокси сили. Превземането на Авдеевка ще им разреши да изтласкат фронтовата линия обратно, което ще затрудни украинските сили да си върнат територията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР