Военновъздушните сили на САЩ обявиха в четвъртък, че група стратегически

...
Военновъздушните сили на САЩ обявиха в четвъртък, че група стратегически
Коментари Харесай

Бомбардировачи B-52 са във Великобритания за учения заради кризата с Украйна

Военновъздушните сили на Съединени американски щати оповестиха в четвъртък, че група стратегически бомбардировачи Б-52 са кацнали във Англия за планувани учения на НАТО на фона на засиленото напрежение сред блока и Русия поради Украйна.

„ Базираните в Северна Дакота самолети, помощното съоръжение и личният състав кацнаха в базата на Кралските военновъздушни сили на 150 км западно от Лондон, във Феърфорд, Англия”, се споделя в изказване на командването на американските военновъздушни сили в Европа.

То не прецизира какъв брой американски самолета ще вземат участие в ученията.

В изказването се разяснява, че " от дълго време плануваната " задача на Bomber Task Force има за цел да усъвършенства " съдействието и оперативния потенциал, качествата и оперативната съгласуемост " сред съдружниците.

" Ротациите на бомбардировачи ускоряват уговорката на Съединени американски щати към съдружниците от НАТО и съдружните сътрудници за поддържане на груповата ни сигурност и суверенитет ", се добавя в него.

Русия съобщи през днешния ден, че четири нейни военни кораба са пристигнали край Кримския полуостров за идните учения в Черно море, край южното крайбрежие на Украйна./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР