Военновъздушните сили на САЩ не са изпратили криминалната история на

...
Военновъздушните сили на САЩ не са изпратили криминалната история на
Коментари Харесай

ВВС на САЩ скрили от ФБР досието на убиеца от Тексас

Военновъздушните сили на Съединени американски щати не са изпратили престъпната история на килъра от Тексас Девин Патрик Кели в базата данни на ФБР, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Девин Кели, някогашен военнослужещ във Военновъздушни сили, е бил наказан през 2012 година от боен съд по две обвинявания в домашно принуждение против своята брачна половинка и доведения си наследник, само че тази информация не е била подадена в базата данни на ФБР - Националния център за престъпна информация. Правилата на Пентагона изискват информация за присъди на военнослужещи за домашно принуждение да бъде излъчена в базата данни на ФБР, показва Асошиейтед прес.

По силата на федерален закон е неразрешено да се продава или дава оръжие на наказан за домашно принуждение против член на фамилията или дете, отбелязва Ройтерс.

"Военновъздушните сили ревизират какво е направено с престъпното досие на някогашния военнослужещ Девин Патрик Кели след присъдата му за домашно принуждение от 2012 година ", сподели говорителка на Военновъздушни сили.

"ВВС ще създадат повсеместен обзор на своите бази данни, с цел да се подсигурява, че досиетата за други сходни случаи са предадени правилно в базата данни. Военновъздушни сили желаеха също така генералният контрольор в министерството на защитата да ревизира изцяло досиетата и процедурите в министерството ", добави тя.

Кели е обвинен за кървавото ликвидиране на 26 души в неделя в църква в Съдърланд Спрингс, в щата Тексас

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР