Военното министерство на Нидерландия обявило, че при модернизацията БМП CV9035NL

...
Военното министерство на Нидерландия обявило, че при модернизацията БМП CV9035NL
Коментари Харесай

Слагат на нидерландските бойни машини гумени вериги

Военното министерство на Нидерландия оповестило, че при модернизацията БМП CV9035NL ще бъде осъществена подмяна на употребяваните в този момент железни вериги с гумени.
Програмата за рационализация на CV90 стартира през януари 2017 година Тя планува два стадия: Бойните машини ще бъдат интегрирани със системата за дейна отбрана Iron Fist (Железен юмрук).
 Elbit Systems започва реализацията на контракта за съоръжение на бойните машини Oshkosh 4X4 в Черна гора Elbit Systems започва реализацията на контракта за съоръжение на бойните машини Oshkosh 4X4 в Черна гора
Elbit Systems Ltd. разгласи, че започва реализацията на контракта сред израелското Министерство на защитата и Министерството на Отбранат...
Вторият стадий на модернизацията включва междинен ремонт на техниката, инсталиране на нова система за бойно ръководство, пускова установка за противотанкови ракети и термовизор за лидера. Тогава ще бъдат сменени веригите.
Очаква се гумените вериги да покажат ред прерогативи пред металните. Преди всичко те са надалеч по-леки и снижават натоварването на мотора. При това те ще са по-евтини и практични при потреблението им. Гумата няма да поврежда пътното покритие и ще разрешава по-незабележимо доближаване рубежа за офанзива.
Споразумението с производителите е подписано още през септември 2019 година Разработката, производството и слагането на новите вериги е поето от канадската компания Soucy International и шведската BAE Systems. Канадците към този момент са създали и конфигурирали гумени вериги за норвежките CV90, които са взели участие в акцията в Афганистан. Шведите обаче показали собствен вид за гумени вериги, които в този момент се тестват.
Сухопътните сили на Нидерландия имат 144 бойни машини CV9035NL, от които се експлоатират единствено 92. Част от купените БМП са предадени на Естония.
 В Нагорни Карабах е унищожена единствено една арменска самоходна зенитна установка „ Шилка ” В Нагорни Карабах е унищожена единствено една арменска самоходна зенитна установка „ Шилка ”
По време на спора в Нагорни Карабах арменската Противовъздушна отбрана е безусловно унищожена, в това число (по данни на известния блог Oryx) 13 зенитни к...
Общата стойност на програмата за рационализация може да надвиши 500 млн евро. Работата ще завърши към 2026 година и ще разреши срокът за употреба на БМП да се удължи до 2039 година
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР