Военнослужещият от Граничната служба на Украйна Роман Грибов, който е

...
Военнослужещият от Граничната служба на Украйна Роман Грибов, който е
Коментари Харесай

Авторът на фразата "руски военен кораб, иди нах@уй" се върна от руски плен

Военнослужещият от Граничната работа на Украйна Роман Грибов, който е служил на Змийския остров, се върна вкъщи, в Черкаска област, от съветски плен. Той е създателят на фразата " съветски боен транспортен съд, иди на@уй ", която стана известна измежду украинците и чужденците като знак на украинската опозиция против съветските окупатори.

Това оповестява Министерството на вътрешните работи на Украйна в своя Telegram канал. Началникът на администрацията на Черкаска област Иван Табурец връчи на своя съгражданин орден " За заслуги пред Черкаска ".

" Имам достойнството да поздравя нашия именит боен. Роман взе участие в защитата на Змийския остров. Като черкаски жител дружно със своите побратими демонстрираха пред целия свят неотстъпчивост и здравината на украинския дух, нашата твърдост ", написа Табурец в своя Telegram канал.

Припомняме, че вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук съобщи, че на 24 март се извърши първата пълноценна замяна на военнопленици с Русия: 10 украински военнослужещи бяха разменени за 10 съветски военни, взети в плен. Разменени бяха и 11 съветски моряка, избавени от потънал до Одеса съветски боен транспортен съд, против 19 украински моряка от кораба " Сапфир ", зафладян от руснаците при опит да изведе украинските граничари от Змийския остров.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР