Военнослужещи от Военноморските сили (ВМС) и от Сухопътните войски участват

...
Военнослужещи от Военноморските сили (ВМС) и от Сухопътните войски участват
Коментари Харесай

Армията тренира разполагането на полеви болници във Варна и Русе

Военнослужещи от Военноморските сили (ВМС) и от Сухопътните войски вземат участие в взаимни тренировки с Националния действен щаб за разполагането на полеви лечебни заведения в спортни зали в градовете Варна и Русе, оповестиха от министерството на защитата.

Във Варна на 24, 25 и 26 март 2020 година по инструкции на заместник-началника на защитата Военноморски сили вземат участие в трансформирането на Двореца на културата и спорта в постройка за болнично наблюдаване. Целта на тренировката е координиране на дейностите на институциите: Министерство на защитата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на здравеопазването, Държавна организация (ДА) „ Държавен запас и военновременни запаси” и регионална администрация по ограничение на разпространяването на ковид „ COVID-19”. От Военноморски сили вземат участие 91 военнослужещи и 7 товарни автомобила и микробуси. От ДА „ Държавен запас и военновременни запаси” от градовете Търговище и Силистра са предоставени 300 кревати с цялостното им съоръжение: дюшеци, чаршафи, възглавници, одеяла, шкафчета и 300 комплекта хавлии и пижами. Оборудването е превозено и съединено от военнослужещи от флота. В постройката са обособени и пространства за медицинските екипи, регистратура и места за прегледи.

В Русе за създаване на военно-полева болница в зала „ Арена Русе “ под управлението на командира на военното формирование 34 200 – Шумен полковник Добромир Добрев са задействани два модула. От военното формирование 54 060 – Шумен модул под управлението на капитан Момчил Димчев от 45 военнослужещи, товари и транспортира кревати и дюшеци от база на ДА „ Държавен запас и военновременни ресурси “. Вторият модул от 51 военнослужещи от военното формирование 34 200 – Шумен под управлението на капитан Илко Илиев е за изграждане на болничното заведение. Включени са и 12 военнослужещи от Центъра за подготовка на експерти Сливен под управлението на капитан Николай Гетов. Използват се и 13 броя товарни коли, ремаркета и рейсове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР