Военнослужещи от Сухопътните войски участват днес, 9 май 2018 г.,

...
Военнослужещи от Сухопътните войски участват днес, 9 май 2018 г.,
Коментари Харесай

Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 9 май - Ден на победата и Ден на Европа.

Военнослужещи от Сухопътните войски вземат участие през днешния ден, 9 май 2018 година, в разнообразни ритуали по тържественото честване на Деня на успеха и Деня на Европа.
В 4 - ти артилерийски полк - Асеновград се организира празненство на което участваха кметът на община Асеновград - лекар Емил Караиванов, членове на Общинската организация на съюза на ветераните от войните, военноинвалидите, съюза на офицерите и сержантите от запаса, жители на Асеновград и почетна рота от полка.

Ритуалът стартира в 10.00 часа, пред паметника на починалите във войните за национално обединяване на България от Асеновградския район, намиращ се в казармения регион.
Председателят на общинската организация на съюза на офицерите и сержантите от запаса о.р. подполковник Георги Ковачев поздрави всички присъстващи с празника. Бяха поднесени венци и цветя на благодарност, а с рухване на колене и едноминутно безмълвие всички присъстващи уважиха паметта на починалите.
Поднасянето на венци пред паметника на починалите в Отечествената война от 1944/1945г. от Асеновградския район, приключи с химна на Република България.

Девети май бе маркиран и в Смолян от военнослужещите от 101 алпийски полк с почетен часовой и поднасяне на венци пред паметника на починалите във войните в кв. Райково. Почетният часовой беше признат от командира на полка - полковник Димитър Кацаров. На събитието участваха представители на общината и регионалната администрация, ветерани от Втората международна война, представители на локалния бизнес, жители и посетители от Русия от община Мичуринск и Мичуринския държавен поземлен университет.

Военнослужещите от двете формирования на Сухопътните войски в гарнизон Ямбол - 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион взеха присъединяване в общоградското честване в града.
Отбелязването на Деня на успеха над хитлеристка Германия и Деня на Европа се състоя пред Паметника на Георги Дражев и починалите през войните ямболци, като празничната стратегия включи осъществявания на Духовия оркестър при Читалище „ Съгласие - 1862 ", тържествени слова и поднасяне на венци и цветя в памет на починалите през войните. Първи пред паметника се поклониха почетните посетители на проявата - трима ветерани от Втората Световна война.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР