Военнослужещи от Сухопътните войски са възстановили общо 121 км от

...
Военнослужещи от Сухопътните войски са възстановили общо 121 км от
Коментари Харесай

Военните са възстановили 121 км от оградата по българо-турската граница

Военнослужещи от Сухопътните войски са възстановили общо 121 км от оградата по българо-турската държавна граница .

Това разгласи министърът на защитата Димитър Стоянов пред народните представители от Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред. Той ги срещна с възстановителните действия по инженерното оборудване по българо-турската държавна граница, изпълнени от военнослужещи от Сухопътните войски през 2021 година и 2022 година

Ако това оборудване беше надеждно, нямаше да се постанова да се правят тези ремонтни активност и. Това е извънреден размер от работа, който прави Българската войска за възобновяване на целостта на преградното оборудване “, съобщи той.

В осъществяване на решение на Министерския съвет в интервала октомври – декември 2021 година инженерни формирования от състава на Сухопътните войски направиха неотложни ремонтно-възстановителни действия на инженерното оборудване от възпрепятстващ вид (ИВС) по българо-турската държавна граница и прилежащия път. В дейностите у частваха към 50 военнослужещи и близо 20 профилирани машини . Задачите им бяха да възстановят целостта на проблематични сектори по оборудването и прилежащия път, породени от естествени стихии и от човешка интервенция, в резултат на нараствания миграционен напън. В този интервал, със съдействието на Главна дирекция „ Гранична полиция “ (ГДГП), военнослужещите направиха неотложни ремонтно-възстановителни действия на 49 км от оборудването, избрани като сериозни.

Те ремонтираха към 365 оградни пана, подмениха 4 600 м серпантина режеща тел, прочистиха над 27 000 квадратни метра растителност и над 40 водостока , възвърнаха над 30 подпорни колони. Бяха положени и към 1 300 кубични метра неподвижен материал за възобновяване на проходимостта на обособени сектори от пътя с обща дължина 570 м. Военнослужещите построиха и два нови водостока.

През октомври тази година военнослужещите от Сухопътните войски продължиха ремонтно-възстановителните действия по инженерното оборудване по българо-турската граница в регионите на гранични полицейски ръководства Елхово, Средец, Малко Търново и Резово. В ремонтно-възстановителните действия, които ще продължат до края на годината, вземат участие към 30 военнослужещи и близо 10 пътни транспортни средства и профилирана техника. До този миг са възобновени 4080 м серпантина режеща тел, ремонтирани са 496 оградни пана и 70 опорни колони. Почистени от растителност са 195 квадратни метра. Възстановеният сектор от оборудването е 72 км.

Необходимите строителни и монтажни материали, икономически инвентар и съоръжение се обезпечават от Главна дирекция „ Гранична полиция “, в границите на обезпечените финансови средства по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2022 година, посочи военният министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР