Военноморските сили (ВМС) ще извършат разузнаване и обследване, след получен

...
Военноморските сили (ВМС) ще извършат разузнаване и обследване, след получен
Коментари Харесай

Напрежение. Военен кораб тръгна от Варна по сигнал!

Военноморските сили (ВМС) ще извършат разузнаване и проучване, след получен сигнал за видяна мина в Черно море, оповестиха от Министерството на защитата.

Днес, 28 март, по данни на Морския избавителен координационен център - Варна, е получена информация от Турския избавителен център, че турски транспортен съд „ ТОМРИЗ-А “ е подал сигнал за видяна мина към 06.00 часа (българско време), на към 37 морски благи изток – югоизток от нос Галата.  

Военноморските сили ще обследват региона с вертолет, като при нужда ще бъде изпратен транспортен съд със специфична група за следващо заличаване на мината.

Това се споделя още в известието на военното ни министерство. 

.Друга морска мина беше открита от риболовци на към 70 км от нос Мидия в Черно море. Кораб на румънските военноморски сили се е отправил към мястото, с цел да изследва обстановката, заяви БГНЕС, базирайки се на Romania Journal.

„ Миночистачът и база за надзорен транспортен съд " Вицеадмирал Константин Белеску ", дружно с група водолази за разминиране на борда, извършват задача за изследване и интервенция в морски регион на към 39 морски благи (70-72 км) край крайбрежията на Черно море, против нос Мидия. Съобщено е, че има дрейфуваща морска мина там ”, оповестиха от Министерството на националната защита на северната ни съседка.

Мината е била видяна тази заран от румънския рибарски транспортен съд " Olimpus 1 ", чийто пълководец е уведомил румънските управляващи по формалните канали към 08:10 ч.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР