Военноморските сили ще проведат празнични мероприятия във Варненския и Бургаския

...
Военноморските сили ще проведат празнични мероприятия във Варненския и Бургаския
Коментари Харесай

Варна отново отбелязва 6 май с военен ритуал и шествие

Военноморските сили ще проведат празнични мероприятия във Варненския и Бургаския гарнизон по случай 6 май - Деня на храбростта и Празник на Българската войска, оповестяват от пресслужбата на флота.

Припомняме, че през последните три години поради Коронавирус пандемията честването на празника се организираше на Морска гара във Варна и включваше зрелищни демонстрации на качества на Военноморски сили.

ПРОГРАМА
Варна

В 10.30 ч. на площад „ Св. св. Кирил и Методий ” представителни блокове с бойни флагове на военни формирования от Варненския гарнизон ще вземат участие във боен обред „ Водосвет и благославяне на бойните флагове ”.

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще благослови бойните знамена и представителните елементи.

След края на ритуала от площада ще тръгне шествие, водено от Представителния духов оркестър на Военноморските сили и внушителен блок на ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров ”, което ще премине по бул. „ Княгиня Мария Луиза ” до „ Паметника на приморци, починали в Сръбско-българската война 1885 година ”, до постройката на Община Варна.

В 11.30 ч., след идване на шествието, на Паметника на приморци, починали в Сръбско-българската война 1885 година ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще се организира боен обред по поднасяне на венци и цветя.

Бургас

От 11.00 ч. ще се организира боен обред по полагане на венци и цветя на паметника на „ 24-ти пехотен Черноморски полк ” пред Военен клуб Бургас.

От 12.00 ч. на площад „ Св. Св. Кирил и Методий ”, представителни блокове с бойните флагове на военни формирования от Бургаския гарнизон ще вземат участие във боен обред „ Водосвет и благославяне на бойните флагове ”.

Негово Преосвещенство Агатополският свещеник Йеротей ще благослови бойните флагове и представителните елементи.

Поморие – 5 май

В 10.30 ч. пред скулптурната комбинация „ Свети Георги “ – покровител на град Поморие и знак на успеха и храбростта ще се организира обред по отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя във връзка тържествено честване на 6-ти май – Ден на храбростта и празник на Българската войска и празник на град Поморие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР