Военноморските сили на Южна Корея и Съединените щати започнаха мащабни

...
Военноморските сили на Южна Корея и Съединените щати започнаха мащабни
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея запчонаха мащабно съвместно военноморско учение

Военноморските сили на Южна Корея и Съединените щати започнаха огромни взаимни маневри край Корейския полуостров. В тях за първи път вземат участие три американски атомни самолетоносача, оповестиха от южнокорейската войска.

Освен тях в ученията ще вземат участие още 11 американски кораба със системи за противоракетна защита, а от южнокорейска страна вземат участие три линейни кораба и четири фрегати.

Целта на ученията, които ще продължат четири дни, е „ проява на мощ за възпиране” на Северна Корея, показват от южнокорейските военни.

Междувременно Пхенян насочи следващите закани към американския президент Доналд Тръмп, който е на обиколка на азиатския континент.

„ По време на тази обиколка Тръмп се моли да избухне война на Корейския полуостров и сподели лицето си на разрушител на международния мир и стабилност”, показват от Пхенян.

Междувременно водачите на Япония и Китай се договориха да засилят съдействието си във връзка с корейската рецесия. Шиндзо Абе и Си Дзинпин разговаряха в коридорите на срещата на върха на АТИС във Виетнам.

Двамата са се споразумели също да засилят връзките сред армиите на страните си, както и да проведат тристранна среща с Южна Корея в най-скоро време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР