Военномедицинска академия (ВМА) получи поредно признание за активното си участие,

...
Военномедицинска академия (ВМА) получи поредно признание за активното си участие,
Коментари Харесай

ВМА с поредно признание за битката с COVID-19

Военномедицинска академия (ВМА) получи следващо самопризнание за дейното си присъединяване, проявен висок професионализъм и безрезервност при посрещането и превъзмогването на пандемията от COVID-19.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31379
Отличието от Българската асоциация на експертите по здравни грижи бе връчено на Валентина Цекова, основна здравна сестра на ВМА, по време на годишната гала по случай 12-и май – Международен ден на сестринството. Сред най-хубавите експерти по здравни грижи в България са и Росица Кръстева – старша здравна сестра на Първа клиника по инфекциозни заболявания – звено, което повече от две години се грижи за пациенти с ковид, и старшина Десислава Стоева – старша здравна сестра на Мултипрофилно незабавно поделение, която бе измежду първите екипи на краткотрайния имунизационен център на ВМА, в който досега са сложени над 150 000 дози от имунизациите против COVID-19.

Благодарни сме за високата оценка на съсловието. Тук е моментът да изкажа благодарност към всички, които освен в този момент, само че и през годините, посредством взаимните ни дейности, са съдействали за престижа и лидерските позиции на ВМА. Колеги, благодаря Ви за виновното държание, почтено за почитание! Бъдете здрави, пожела Валентина Цекова.



От началото на пандемията досега екипите на ВМА вземат участие интензивно в борбата с вируса. Хиляди са пациентите с ковид, минали през многопрофилните лечебни заведения, част от структурата на ВМА – най-вече среднотежки и тежки случаи.

Винаги сме подхождали към обособените пациенти самостоятелно и по одобрени научно обосновани лечебни схеми. А зад положителните триумфи в лекуването стои големият труд на всички екипи, дисциплината и положителната организация при обезпечаването на диагностично-лечебния развой.





Снимки: ВМА
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР