Военно-транспортният самолет „Спартан“ е излетял от Франция за български студенти,

...
Военно-транспортният самолет „Спартан“ е излетял от Франция за български студенти,
Коментари Харесай

Бягство от вируса: След евакуацията им от Ухан българите от Франция идват у нас

Военно-транспортният аероплан „ Спартан “ е изхвърчал от Франция за български студенти, а упованията са да кацне у нас на летище „ Враждебна “ късно довечера.
Двамата български студенти дойдоха от Ухан във Франция. Очаква се да се върнат у нас В китайския град се зароди новия ковид
След кацане на самолета нашите сънародници ще бъдат превозени до ВМА с коли за спешна помощ, където ще им създадат проучвания за съществуването на ковид и ще останат под карантина в болничното заведение две седмици.

Рано сутринта сънародниците ни - момче и момиче са изхвърчали от Ухан за Южна Франция, в границите на общоевропейската интервенция. От огнището на болестта към този момент избяга 25-годишна българка.
Самолет с евакуирани от Китай, измежду които българин, кацна в Германия На борда има 144 пасажери, всички ще бъдат прегледани в спортна зала на летището, пригодена за случая
В момента тя е в Германия и няма симпотими на вируса, само че ще е изолирана 2 седмици в някогашни казармени поделения край Франкфурт.

Снимка: bTV

„ Най-голямото терзание беше на летището да ни кажат, съжаляваме не можете да напуснете страната “, споделя Преслава.

Лекарите открили, че двама души от полета с Преслава са носители на ковид.

Снимка: bTV
" Двама наши сънародници, които са се върнали от Ухан, са посочили позитивни проби за заразяване с ковид. През последните няколко часа положението им е положително “, изясни Йенс Спан, министър на опазването на здравето на Германия.

Стоян Конев също се е приблал през вчерашния ден от Китай и е в дома си под карантина.

Снимка: bTV
„ Навсякъде има термокамери, ходещи с електронни термометри, даже като се качваш във влака, те ревизират, не се позволяват хора с температура “, споделя Стоян Конев.

На летищата у нас към момента следва да бъдат сложени нови термокамери за кацналите от Китай и страни, в които болестта е стъпила.
Захариева: Препоръчваме да не се пътува до Китай, имаме подготвеност за възбрана Гранична полиция в никоя страна не е спряла епидемията, само че може да я забави, сподели тя
Пътниците, които през днешния ден кацат на летище София описват, че към момента няма въведени спомагателни ограничения за сигурност, поради ковид.

Лекарски екипи би трябвало да преглеждат пристигналите.

„ Сега кацнах, не забялязах да има спомагателни ограничения. На летището във Франкфурт обаче имаше доста инспекции “, споделя Нейтън.

Тези, които се прибират от Китай, би трябвало да останат под карантина за 2 две семици.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР