Военно-медицинска академия търси доброволци за лечение на пациенти, заразени с

...
Военно-медицинска академия търси доброволци за лечение на пациенти, заразени с
Коментари Харесай

Пандемията влезе в нов етап: ВМА с апел за доброволци

Военно-медицинска академия търси доброволци за лекуване на пациенти, инфектирани с ковид. От здравното заведение са пуснали апела си на формалната си страница във Facebook, че изпитват дефицит на личен състав.

" Пандемията от COVID-19 влезе в нов стадий от своето развиване. Вече 8 месеца лекари, сестри и медицински служащи на първа линия непрекъснато се борят със болестта. В началото на изключителната обстановка в България десетки доброволци поддържаха екипите на ВМА - жест, с който останаха вечно в сърцата ни ", пишат от болничното заведение с шеф проф. Венцислав Мутафчийски.

От там обаче изясняват, че поради развоя на обстановката имат потребност от нова поддръжка.

" Затова се обръщаме към всички студенти по медицина (от последните курсове на обучение), студентите по здравни грижи (медицински сестри), специализанти, лекари и медицински сестри или доброволци ( които да се заемат със санитарно-хигиенична дейност), които имат предпочитание и опция да се включат интензивно и да поддържат екипите на ВМА ", молят от здравното заведение.

От там приканват всеки, който желае, да се включи и и да го съобщи на е-mail: [email protected], като остави своите имена, курс на образование или специалност, телефон и е-поща за противоположна връзка.

За всички доброволци са обезпечени нужните персонални защитни средства.

По-рано през днешния ден шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов разяснява, че през последните две денонощия общият брой на инфектираните с ковид лекари и личен състав в " Пирогов " е 61. Има и 60 нови пациенти, които са инфектирани - настрана 79 са настанени за лекуване в COVID-отделението.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР